Follow:
Feestjes Review

Festival oordopjes van RAVE SAFE: Review!

festival oordopjes gehoorbescherming van RAVE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Als die-hard feestbeest, moet ik natuurlijk ook een beetje uitkijken dat ik mijn oren niet overbelast met alle harde muziek. Het aantal decibel op festivals kan oplopen tot ruim boven de 100 en is daarom bij langdurig luisteren, schadelijk voor het gehoor. Om deze reden draag ik graag festival oordopjes. Maar niet elke gehoorbescherming werkt even fijn en goed, daarom testte ik voor jullie deze betaalbare oordoppen!

Check de kortingscode onderaan de pagina!

Wat gebeurt er met je gehoor als je geen festival oordopjes draagt?

Je hebt het misschien wel eens gehad: je komt thuis van een festival en hoort een enorme ruis in je oren, gelukkig is deze de dag erna weer verdwenen. Maar stel je eens voor dat deze ruis of piep in je oor opeens niet meer weg gaat. Wanneer je voor een lange tijd blootgesteld bent aan harde geluiden, is de kans groot dat je tinnitus krijgt (oftewel, een permanente piep in je oren). Je vindt gehoorbescherming misschien stom of vervelend en dat is begrijpelijk. Maar ik kan je verzekeren, tinnitus is veel vervelender dan af en toe oordopjes dragen op festivals.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Over de festival oordopjes van Ravesafe.nl

Wieger, de eigenaar van RAVE SAFE, nam contact met mij op. Hij vroeg mij niet alleen samen met hem te werken, maar vertelde ook zijn verhaal. Wieger heeft namelijk zelf een permanente gehoorbeschadiging opgelopen en gunt het niemand anders om dit mee te maken. Daarom ontwikkelde hij zelf een aantal festival oordopjes, zodat iedereen fijn kan blijven genieten van zijn/haar oren! Op de website kun je verschillende oordoppen kopen. Zo heb je de BASIC oordoppen, die vooral zijn voor mensen die eenmalig naar een feestje gaan. Er is ook een PRO-set, voor mensen die meerdere keren per jaar naar een feestje gaan – like me! En zelfs een ULTIMATE-set, voor iedereen die dagelijks bloot wordt gesteld aan harde geluiden, zoals mijn favoriete dj’s. Bij elke set kan je ook nog kiezen uit verschillende sterktes in muziek filters.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

Mijn review van de festival oordoppen van Ravesafe.nl

Ik droeg de gehoorbescherming voor het eerst bij A State Of Trance, een indoor trance feest waar de muziek zeker niet zacht staat. Ik draag zelf de PRO oordoppen met het grijze filter (de hoogste bescherming van deze lijn). Ik koos de medium maat, omdat ik vond dat de small nog niet helemaal goed vast bleef zitten. Je krijgt de oordoppen in een handig kokertje, dus ze zijn makkelijk mee te nemen aan je sleutel. Ik deed de oordopjes in voordat (!) ik naar binnen ging bij het feest. Dit helpt alvast met wennen aan de oordoppen en je bent al gelijk beschermd vanaf het begin van het feest.

gehoorbescherming van RAFE SAFE gehoorscherming oordoppen festival geluid review (1)

De muziek die binnenkomt via de muziekfilters klinkt enorm zuiver. Ik merkte geen verschil met de manier waarop ik normaal (zonder oordoppen) naar muziek zou luisteren. Een enkele keer deed ik de oordopjes uit om het verschil te horen, maar dan deed ik ze snel weer in. De muziek klonk zelfs fijner met de oordoppen in, als minder gedreun door je oren. Waar ik wel aan moest wennen is dat je jezelf wat beter hoort praten als normaal, daardoor praatte ik soms heel zacht en konden mijn vrienden mij niet verstaan. Maar gelukkig raakte ik daar snel aan gewend. Je moet natuurlijk niet vergeten dat je op een muziekfestival staat, waar je gewoon boven de muziek uit moet schreeuwen om met iemand te praten. Toen ik de gehoorbescherming na een avondje feesten weer uitdeed, merkte ik dat de piep die ik normaal zou horen echt minimaal was! I’m a happy kid!

Als jullie zelf ook van deze oordoppen willen genieten, dan kan dat! Wieger heeft mij namelijk een kortingscode gegeven van 10% voor mijn lezers, omdat hij wilt dat iedereen veilig kan feesten. De kortingscode is ‘IRIS10’ en is te gebruiken in de winkelmand!

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge