Follow:
Beauty Lifestyle

Welke voeding is slecht voor je huid?

voeding slecht voor je huid eten

Laatst schreef ik al een blog over welke voedingsmiddelen goed zijn voor je huid, maar er is ook voeding die je moet vermijden als je een pukkeltjes-vrij gezichtje wilt! Ik zocht deze informatie allemaal voor jullie op en maakte hier een mooi rijtje van.

Ik ben in geen enkel opzichte een professional. Ik presenteer slechts de informatie die voor mij al bekend was (of gevonden op het internet). Twijfel je aan mijn uitspraken? Neem dan gerust contact op!

Melkproducten

Dit was voor mij de grootste boosdoener. Toen ik stopte met het consumeren van melkproducten, klaarde mijn huid behoorlijk op. Melk is super vettig, wat ontstekingen en een vette huid kan veroorzaken. Dat betekent dus ook geen kaas, chocolade en taart voor jou! Dit heerlijke eten zorgt ervoor dat jouw pukkeltjes alsmaar terugkomen.

Alles wat gefrituurd is

Niet alleen is gefrituurd eten slecht voor je bloedsuikerspiegel (snelle koolhydraten), maar het is ook nog eens helemaal niet goed voor je huid. Deze ongezonde vetten doen eigenlijk hetzelfde als melk met je huid doet: ontstekingen en een vette huid veroorzaken. Dus als je echt een perfect huidje wilt hebben, moet je het fast-food laten staan.

Cafeïne

Ook cafeïne is een veroorzaker van veel huidproblemen, het droogt je huid namelijk uit. En verhoogt je adrenaline, waardoor je je meer gestrest kunt voelen. Stress kan namelijk ook zorgen voor pukkeltjes. Probeer daarom eens een kop cafeïnevrije koffie, of beter zelfs: groene thee. Groene thee heeft namelijk antioxidanten die je huid juist herstellen!

Suiker (vooral de bewerkte)

Snoepjes, siroop, frisdrank, koekjes etc. Het zijn allemaal producten die ongezonde suikers bevatten. Het is zelfs bewezen dat kinderen die in hun jeugd minder gesnoept hebben, veel minder last hebben van acne in de pubertijd. Hoe lekker deze zoetigheid ook is, je kan ze maar beter laten staan. Heb je toch echt suiker nodig in een recept bijvoorbeeld; Rietsuiker of kokosbloesemsuiker is een betere optie.

Voeding die snel verteerd wordt

In de voedingskunde bestaat de term: “voedingsmiddelen met een hoge glycemische index”. Hoe hoger deze index, hoe sneller de voeding wordt verteerd. En hoe sneller de voeding wordt verteerd, hoe slechter dit voor je bloedsuikerspiegel (en dus je huid). Veel bewerkte producten bevatten deze snelle koolhydraten: witte rijst, wit brood, rijstwafels, koek, snoep, gebak, chocola, bewerkte suikers, fastfood, gebakken aardappelen, kant- en klaar maaltijden en croissantjes. Al deze producten kan je beter laten staan voor wat meer natuurlijke producten zoals: vers fruit, bruin brood, groenten en eiwitten.

Histaminevrijmakers

Last van een rode jeukerige huid? Dan kan het zijn dat je teveel voeding binnenkrijgt die histamine vrijmaakt in je huid. Histamine is het stofje wat mede vrijkomt als je een allergie hebt. De grootste histaminevrijmakers zijn chocola, aardbeien, tomaten en paprika.

Nu weet jij welke voeding je moet vermijden om een mooie huid te krijgen! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge