Follow:
Beauty

Leer jezelf te scheren zonder jeuk of bultjes!

Ladyshave scheren geen jeuk of bultjes

Vele van ons scheren zich meerdere keren per week en als je niet weet hoe je dit doet, kan het een hoop narigheid met zich meebrengen. Ik was altijd iemand die jeuk kreeg na het scheren, ingegroeide haartjes of scheerbultjes. Maar toen ik een andere scheermethode gebruikte, veranderde alles! Ik gebruik namelijk een Ladyshave voor mijn benen, oksels en bikinilijn!

Ladyshave

Ik gebruik geen normaal scheermes. Ik vind het teveel moeite en krijg er uiteindelijk altijd scheerbultjes van. Daarom schafte ik een Ladyshave aan (deze hoeft niet meer dan 18 euro te kosten). Een ladyshave is eigenlijk een elektrisch scheerapparaat voor vrouwen. Sommige apparaten zijn alleen bedoeld voor de benen, ander ook voor de intieme zones. Ook heb je keuze uit apparaten die alleen droog kunnen scheren of ook onder de douche. Zelf heb ik de Philips HP6341/00 – Ladyshave, deze kan je onder de douche gebruiken, maar ik gebruik hem liever droog!

Ladyshave scheren geen jeuk of bultjes

Andere opties?

Naast scheren en de ladyshave zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om van je haar af te komen. Als je je scheert met een scheermes, vereist dit namelijk enige voorbereiding, waar niet iedereen het geduld voor heeft. Als je een gevoelige huid hebt (zoals ik) en geen tijd hebt om je voor te bereiden, is de ladyshave een perfecte keuze om je haar thuis te verwijderen. Je kan je ook laten waxen of harsen, waarbij je haar veel langer weg blijft, helaas kan je dit niet echt thuis doen en moet je hiervoor naar een salon. Ook kan je je haar natuurlijk weg laten laseren. Dit is een hele dure optie om je haar permanent weg te laten halen.

Ladyshave scheren geen jeuk of bultjes

Hoe gebruik je zo’n ladyshave dan?

Het is heel simpel: je houdt de ladyshave met het scheerhoofd tegen je huid. Je doet dit in een hoek, zodat het ijzer van scheergedeelte plat op je huid ligt. Zo kan je alle kleine haartjes weg halen. Je beweegt de ladyshave tegen de richting van je haargroei in. Je hoeft niet van te voren te scrubben en kan gelijk beginnen met scheren. Soms gaan de haartjes niet weg en kan je ook met de haargroei mee scheren (sommige ladyshaves hebben twee scheerhoofden, waarbij je gemakkelijk van richting verandert). Je bent klaar als alle haartjes weg zijn. Ik vind zelf dat de ladyshave veel gladder scheert dan een normaal scheermes. Ook snijdt hij niet in de huid, maar langs je huid, wat de jeuk en bultjes voorkomt! Na 1/2 keer scheren met de ladyshave, zul je de techniek helemaal onder de knie hebben!

Ladyshave scheren geen jeuk of bultjes

Aftercare

De ladyshave zelf heeft niet zoveel aftercare nodig. Je kan de haartjes die achtergebleven zijn op het apparaat verwijderen met een bijgeleverd borsteltje. Of als het apparaat ook bestand is tegen water, kan je hem onder de kraan afspoelen.

Je huid heeft ook zeer weinig aftercare nodig. Zelf gebruik ik de Nivea Men After shave balsem (ja, die balsem die soms ook als make-up primer wordt gebruikt). Deze balsem zorgt ervoor dat je huid niet rood wordt en geeft een lekker zacht gevoel! Helaas ruikt hij wel een beetje mannelijk, maar de geur trekt gelukkig heel snel weg.

Nog gladder dan een baby-bil, met de ladyshave! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge