Follow:
Beauty

Je haar natuurlijk oplichten voor mooie lichte zomerse lokken!

haar natuurlijk oplichten, blonderen, zomer

Het is zomer en dat betekent dat onze huid weer bruiner wordt en ons haar weer lichter. Niet bij iedereen wordt het haar even snel lichter. Sommige mensen (zoals ik) krijgen eenmaal wat minder snel een zomerse coupe, daarom schreef ik deze blog. Met deze 5 manieren kan je je haar natuurlijk oplichten, geen bleekmiddelen nodig!

1. Citroensap

Als je al van plan was om de zon in te gaan, is dit het perfecte moment om wat citroensap erbij te pakken. Citroenen hebben een blekende werking en is dus perfect om jouw lokken wat blonder te maken. Citroensap kan helaas wel je haar uitdrogen, dus meng de sap wel even met wat haarolie of kokosolie. Breng het sap aan op de plekken waar jij blonder wilt worden en ga een tijdje in de zon zitten! Je blonde lokken zullen in no-time tevoorschijn komen!

2. Bier

Bier is in de zomer niet alleen lekker om te drinken, maar is ook super goed voor je haar en kan je haar helpen wat lichter te worden. Het klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer je een blikje (licht) bier over je haar heen gooit en ermee in de zon gaat zitten, zal het bier ervoor zorgen dat jouw haar een beetje blonder wordt! Je moet in de zon gaan zitten totdat je haar is opgedroogd, daarna mag je het er weer uitspoelen en behandelen met conditioner. Je haar wordt hierdoor super gezond! Deze bier-behandeling kan je vaker herhalen, omdat het niet veel schade aan je haar brengt!

3. Kamille Thee

Thee is niet alleen gezond, maar kan ook helpen bij het oplichten van je haar! Vul een theepot met kokend water en hang daar een aantal kamille theezakjes in. Je laat de zakjes in het water hangen totdat het helemaal is afgekoeld. Giet daarna, net zoals bij het bier, het water over je haren. Je kan nu in de zon gaan zitten totdat je haar is opgedroogd. De kamille thee zorgt ervoor dat je haar oplicht. Als je haar droog is moet je het nog wel even wassen en hydrateren met conditioner.

4. Honing

Met een honing masker hoef je niet eens in de zon te zitten. Het stofje peroxide (wat je haar kan oplichten) zit in honing, daarom is dit het perfecte middel om je haar mee op te lichten als er geen zon is. Meng een klein beetje honing met warm water, azijn of olijfolie. Dit mengsel verdeel je over je haar. Pak een badmuts en trek deze over je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar warm blijft, zodat de peroxide zijn werk kan doen. Je laat het goedje 1 tot 2 uur zitten om het daarna eruit te wassen. Honing is ook nog eens super verzorgend, dus zacht haar gegarandeerd!

6. Kaneel

Ook in kaneel zit (net zoals in Honing) het stofje peroxide, wat er dus voor kan zorgen dat je haar gaat oplichten. Als je een beetje kaneel mengt met water, krijg je een soort bruine massa. Zorg dat je je haar nat hebt gemaakt en ingesmeerd hebt met conditioner. Breng het kaneel mengsel aan op het haar. De conditioner zorgt ervoor dat de kaneel beter blijft plakken en het maakt je haren natuurlijk heerlijk zacht. Je mag die sexy badmuts er weer bijpakken. Laat de muts 1 tot 2 uur zitten voordat je je haar gaat wassen!

of doe het onnatuurlijk…

Een tijdje terug schreef ik een blog over een product waarmee ik mijn uitgroei bijhoud. Dit is een spray die je haar kan oplichten. In de zomer spray ik dit in mijn haar voordat ik de zon in ga, zodat mijn haar wordt opgelicht. Zorg wel dat je je haar heel goed hydrateert met olie en conditioner, want onnatuurlijke manieren om je haar te blonderen is meestal niet het meest gezond voor je haar. Je haar moet wel mooi blijven natuurlijk!

Veel succes met je haar natuurlijk oplichten! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge