Follow:
Beauty

Gekrulde wimpers? Dit is hoe ze de hele dag mooi blijven!

Gekrulde wimpers

Ben jij, net als mij, niet gezegend met lange krullende wimpers? Dan heb ik hier een tip voor jou! Ik heb een manier gevonden waarop jouw wimper de hele dag mooi in de krul blijven. Voor mooie gekrulde wimpers heb je alleen maar een wimperkruller nodig en wat hitte.

Benodigdheden voor deze Hack

 • Wimperkruller (hoeft echt geen dure te zijn)
 • Aansteker of stijl-/krultang
 • Mascara (optioneel)

Gekrulde wimpers

Stap 1: Voordat je begint

Begin met schone wimpers. Alle make-up moet van je wimpers af zijn om te beginnen met deze truc. Je moet dus geen mascara op hebben van de vorige avond. Je wimpers krullen met mascara op is sowieso heel slecht voor je wimpers, hiervan kunnen ze breken! Krullen doe je dus altijd op een fris paar ogen. Als je wimperhaartjes door elkaar zitten, zou je ze ook nog even kunnen kammen, maar dit kan ook naderhand met een mascaraborsteltje.

Gekrulde wimpers

Stap 2: Wimperkruller verwarmen

Je neemt daarna je wimperkruller in de aanslag. Voordat je hem aan je wimpers zet, ga je nu een ander trucje uithalen: Je verwarmt je wimperkruller. Dit trucje leerde ik van mijn vriendin Deli (Instagram: @delidonselaar), die vaak alleen haar wimpers krult en verder geen make-up op doet, zo blijven haar wimpers namelijk de hele dag omhoog staan! Het is net alsof je je haar die je krult of stijlt, dat blijft ook veel beter zitten als je er hitte aan toe is gepast. Enkele seconden hou je een vuurtje (of ander hitte producerend product) tegen de wimperkruller. Je wimperkruller is nu heel warm, dus pas op!

Gekrulde wimpers

Stap 3: Uitkijken met krullen

Voordat je de wimperkruller aan je ogen zet, moet je de wimperkruller weer even af laten koelen. De hitte van de wimperkruller komt namelijk ook op je oogleden en je wilt niet dat deze verbranden! Het duurt tussen de 10 en 30 seconden om je wimperkruller af te laten koelen tot een temperatuur die acceptabel is voor je ogen. Ik voel altijd even met mijn vinger hoe warm de kruller is. Als hij warm genoeg is, hou ik hem ook nog even tegen mijn lip om zeker te weten. Als mijn vinger en lip allebei de warmte overleefd hebben, zet ik hem pas aan mijn oog.

Gekrulde wimpers

Stap 4: Een ander manier van krullen

Als eerst zet je de wimperkruller aan je ogen, op de plek waar ieder ander meisje hem zou zetten, vlakbij het punt waar de haartjes beginnen met groeien. Je knijpt de wimperkruller samen en houdt hem wimperkruller hier 10 seconden vast. Na deze stap ben je nog niet klaar! Ik krul namelijk ook de rest van mijn wimpers! Aangezien ik niet geboren ben met natuurlijke krullende wimpers, mijn wimpers zijn wat rechter van zichzelf. Ik wil dat ALS mijn krul uitzakt, de rest van mijn wimpers nog wel redelijk gekruld zijn. Daarom krul ik ook het midden van mijn wimpers en het bovenste stukje. Ik verplaats na het krullen mijn kruller enkele millimeters omhoog en druk daar ook zachtjes de wimperkruller samen en hou hem voor 5 seconden vast. Dit doe ik nog een keer bij het bovenste gedeelte van de wimper. Druk niet te hard! Anders krijg je een knik in je wimpers en die gaat alleen weg als je je wimpers nat maakt.

Gekrulde wimpers

Stap 5: KLAAR

Wanneer je klaar bent met krullen, kan je gelijk mascara aanbrengen. Dit is optioneel, want je wimpers blijven ook goed staan zonder mascara! Ik breng altijd 2 laagjes mascara aan, want dat is genoeg. Hoe meer mascara je aanbrengt, hoe zwaarder je wimpers worden en hoe sneller ze weer naar beneden gaan. Na een lange dag school en werken zitten mijn wimpers nog mooi in de krul, totdat ik mijn make-up eraf haal!

Gekrulde wimpers

Op zoek naar een langdurige oplossing? Lees hier hoe je permanent gekrulde wimpers krijgt! ♥

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply De Beste Wimperkruller voor Jou (dec. 2021) | Mercat.nl

  […] traditionele wimperkruller verwarm je ook zelf voor een sterker resultaat. Dit kan bijvoorbeeld door een föhn of een aansteker te gebruiken. Pas […]

  15 december 2021 at 10:39
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge