Follow:
Personal

25 liedjes tag!

25 liedjes tag

Vandaag maakte ik mijn eerste tag! Het zijn 25 liedjes die je ergens aan doen denken. Het was super leuk om alle liedjes op te zoeken en te luisteren. Ik haalde oude en gênante herinneringen naar boven

 1. Een liedje uit je jeugd

Dit is natuurlijk Spice Girls – Wannabe, zonder twijfel. In groep 8 had ik hier zelfs een dansje op gedaan, met mijn beste vriendin tijdens een talentenjacht. Ik leerde het hele liedje meezingen, en het publiek ging los. Gelukkig wist niemand dat we het dansje hadden gestolen van Just Dance (Wii spel), en dus helemaal niet zelf hadden bedacht.

 1. Een liedje die je herinnert aan je meest recente ex-vriend(in)

Voordat ik met Bram ging, had ik 1 vriendje gehad. Eigenlijk wel meerdere, maar die relaties duurde steeds een week, dus ik weet niet of dat telt. Ik was toen 15 en helemaal gek van Yellow Claw. Ik luisterde steeds dezelfde mix, namelijk Yellow Claw – mixtape 6. Ik weet dat toen het uitging, we allebei naar Yellow Claw gingen, maar verder heb ik geen idee waarom ik aan dit liedje moet denken. Misschien omdat ik het meer dan 100 keer geluisterd heb in die tijd..

 1. Een liedje die je doet denken aan je ouder(s)

Red Hot Chili Peppers – Snow doet me denken aan allebei mijn ouders. Vroeger luisterde ze naar dat soort muziek, toen ik nog erg klein was. Ik ken het liedje daarom en vindt het niet vervelend om naar te luisteren. Bij het liedje Goo Goo Dolls – Iris moet ik aan mijn moeder denken, omdat zij ook aan mij denkt als ze dit liedje luistert. Aan mijn vader moet ik denken als ik Rihanna – Pon de Replay hoor, omdat het over een dj gaat. Mijn vader had namelijk een mix gemaakt van dit liedje (ja, dat kan hij, en goed!) en die luisterde we in de auto natuurlijk super vaak!

 1. Een liedje waar je rustig van word

Ik wordt heel erg gekalmeerd als ik naar de stem van Seinabo Say – Younger (acoustic version) luister. Het origineel is ook echt een super mooi lied, maar in de acoustische versie dringt hij pas echt goed door. Je wordt nooit jonger dan dat je nu bent, dus grijp nu je kans, voordat je te laat bent.

 1. Een liedje die vaak in je hoofd zit

Ik heb super vaak liedjes van films in mijn hoofd, zoals van Grease. Maar welk irritante deuntje zit de afgelopen 5 jaar al in mijn hoofd: Albert Heijn – Hamburgers met korting. Dit deuntje komt terug op de momenten, wanneer ik hem het minst verwacht. En ja hoor, ik moet weer een week mijn best doen om dit liedje weer te vergeten. Complimenten trouwens aan de Albert Heijn, dat een reclame zo lang in mijn hoofd rond kan blijven zweven. Raad eens wat ik de komende week aan het zingen ben..

 1. Een liedje die je doet denken aan je beste vriend(in)

Chelley – Took The Night (Alvaro Remix). Ze weet precies wat ik bedoel. We kenden dit lied zo goed uit ons hoofd, dat we elk deuntje mee zongen. We gingen helemaal los als we dit simpele lied hoorde, in de club (versta: fris feesten toen we 13 waren) of op de fiets. Ik heb dit liedje nog steeds op mijn telefoon en hij komt er niet van af!

 1. Een liedje die je doet denken aan vorige zomer.

Dat is sowieso RÜFÜS / RÜFÜS DU SOL – Innerbloom (What So Not Remix). Ik heb het toen al echt 100 keer over dat liedje gehad op deze blog, dus deze keer kan er ook nog wel bij. Het is gewoon echt een goed lied. Ik wou dat er meer van dit soort engelengezang bestond.

 1. Een liedje die je herinnert aan je eerste liefde.

Dat zal zijn: Jason Mraz – I’m Yours. Dit liedje ken ik letterlijk al sinds groep 8 van de basisschool. Ik weet nog dat mijn lerares toen vroeg wat onze lievelings-liedjes waren en ik en mijn crush (toentertijd) zeiden toevallig allebei hetzelfde liedje. Via YouTube leerde ik toen de lyrics uit mijn hoofd, zodat ik een beetje indruk op hem kon maken. Ik was deze jongen al snel weer vergeten, maar de lyrics ken ik nu nog steeds.

 1. Een liedje waar je hoop van krijgt

Good day – Nappy Roots geeft mij weer een beetje hoop in de menselijkheid. Het liedje motiveert je gewoon vrolijk te zijn, want het gaat een topdag worden. Als iedereen dit liedje nou even luistert vandaag, doen we misschien allemaal weer wat leuker tegen elkaar. (Toen ik dit liedje zocht vond ik: Yellow Claw – Good Day ft. DJ Snake & Elliphant, wat echt een super lekker liedje blijkt te zijn. Over Yellow Claw gesproken bij punt 2.)

 1. Een liedje door jouw favoriete artiest / band

Mijn favoriete artiest? Heb ik die? Ik denk dat mijn favoriete artiest Louis the Child is. Ik luister van de meeste artiesten maar 1/2 liedjes. Van Louis the Child heb ik alles op mijn telefoon staan. Als ik hun naam intyp op Youtube zie ik dat Oh Wonder – Body Gold (Louis The Child Remix) als best bekeken is.

 1. Een liedje op de soundtrack van je favoriete film.

Ginuwine – Pony, kunnen jullie nu al raden welke film dat is? Ik keek deze film toen ik 14 was wel 100 keer met mijn beste vriendin. En toen het tweede deel uit kwam, moest ik deze ook natuurlijk als eerste kijken! Ik werd heel erg fan van Channing Tatum. Ik heb het natuurlijk over Magic Mike.

 1. Het laatste liedje dat je hebt gehoord

Dat zal mijn laatste like op soundcloud zijn: Flume – Numb & Getting Colder (feat. Kucka) [Baauer Remix]. Echt een super coole mix van Flume en House! Ik ben echt een beetje verslaafd aan dit liedje.

 1. Een liedje die je doet denken aan een oude vriend

Op de middelbare had ik een vriend, waar ik super goed mee omging. Ik leerde hem kennen via Twitter, en het bleek dat we bij elkaar op school zaten. We werden super goeie vrienden, en deelde dezelfde muzieksmaak. Zo leerde ik: AZEALIA BANKS – 212 FT. LAZY JAY kennen. Helaas zijn we een beetje uit elkaar gegroeid.

 1. Een liedje die je doet denken aan je crush/verkering

Toen ik voor de eerste keer met mijn vriend ging afspreken, vertelde hij dat hij vaak naar techno festivals ging. Ik wist niet precies wat techno inhield, dus hij liet AlunaGeorge – You Know You Like It (Tchami Remix) horen. Ik was toen super enthousiast over zijn muziekstijl, niet wetende dat dit maar een hele zachte/lieve versie was van de muziek die hij luisterde. Nu, denk ik aan hem als ik DJ Hyperactive – Wide Open (Len Faki DJ Edit) of New Order- Blue Monday (Fabio & Moon Remix) hoor.

 1. Een liedje waar je graag op meezingt

Laatst had ik een throwback-party. Waar allemaal oude liedjes werden gedraaid (uit mijn jeugd) en het viel me op dat ik daar nog heel veel van uit m’n hoofd wist. Zo wist ik bijvoorbeeld Darryl ft Ali B, Soumia & Rio (Ryan Babel) – Eeyeeyo nog helemaal mee te zingen. Vroeger was dit echt een stoer nederlandstalig rap liedje, maar als ik zo terugkijk is hij eigenlijk wel een beetje soft.

 1. Een liedje die je liet huilen.

Bij het horen van Grace van der Waal – I don’t know my name op America’s Got Talent kreeg ik wel een traantje. Dit meisje was pas 12 en kan zo mooi zingen! Ze heeft zelfs haar eigen liedje geschreven. Het is het waard om een keertje te luisteren.

 1. Een liedje waar je gelijk van gaat dansen

Dat ligt een beetje aan de avond. Gaan we naar de kroeg of ergens lekker ongegeneerd dansen, dan laat Daddy Yankee – Gasolina me echt los gaan. Schaam ik me hiervoor? Nee. Als we gaan stappen of naar een groot festival gaan, dan maakt  Vato Gonzalez & Mucky – Violet Nights me echt enthousiast!

 1. Een liedje waar je van houdt, maar nooit naar luistert

Vroeger luisterde ik super veel naar reggaeton. Toen ik 16 werd, is dat een beetje weggevaagd. Maar ik heb nog steeds een aantal reggaeton liedjes op mijn telefoon staan, zo ook Farruko – Passion Wine Ft Sean Paul. Ik vind het een super leuk lied, maar luister er echt nooit meer naar…

 1. Het eerste liedje in je muzieklijst, op alfabetische volgorde

Aaron Smith – Dancin (KRONO Remix) staat bovenaan mijn muzieklijst. Het originele liedje komt uit 2004 en klinkt heel oud.  Maar dit is echt een super goede remix, ik heb er zelfs nog een van, namelijk: Aaron Smith – Dancin (Linier Remix). Maar de eerste is toch net even wat meer mijn muziekstijl. Hij doet me een beetje denken aan mijn crush van de middelbare.

 1. Het laatste liedje in je muzieklijst, op alfabetische volgordetekening discobal

ZHU X AlunaGeorge – Automatic staat bij mij als laatste op de lijst. ZHU is gewoon hartstikke goed, die leerde ik kennen door zijn lied Faded. Over AlunaGeorge nog maar niet te beginnen. Ik heb 5 liedjes van haar op mijn telefoon staan!

 1. Je lievelingsliedje

Ik wist niet zo goed wat mijn lievelingsliedje zou moeten zijn, maar toen ik aan mijn vriend vroeg bij welk liedje hij aan mij dacht zei hij: RÜFÜS / RÜFÜS DU SOL – Innerbloom (What So Not Remix). Daar was ik het mee eens. Ik heb dat liedje in het afgelopen jaar zoveel gedraaid, en hij verveeld me nog steeds niet! Het begon allemaal bij 909 vorig jaar.

 1. Een liedje die iemand voor je gezongen heeft

Toen ik 13 was ging ik een keer met iemand schuifelen. Hij zong toen Flo Rida – Club Can’t Handle Me ft. David Guetta in mijn oor. Op dat moment was het best romantisch, alleen hij kon echt niet zingen..

 1. Een liedje wat je echt niet graag luistert

Dat is echt zonder twijfel een liedje die nu in de top 40 staat: Jebroer – Kind van de Duivel (Prod. by Paul Elstak & Dr.Phunk). Ook al is het liedje best catchy, ik vind het echt vreselijk. Moet ik dat nog uitleggen?..

 1. Een liedje waar je op heb gedanst met je beste vriend(in)

Waar hebben we niet op gedanst? Ik weet nog goed dat we aan het dansen waren op Mr. Polska & Boaz van de Beatz – Hausa Wausa. We hadden afgesproken met onze vriendjes en waren net klaar met onze make-up. We gingen met ze twee even los op de raarste muziek. Haren schuddend en over de grond rollend waren we aan het dansen, tot onze vriendjes opeens binnenkwamen. Oeps, gesnapt!

 1. Een liedje waar de je hele dag naar kan luisteren.

Ik luister nooit een liedje de hele dag, maar Ed Sheeran – Shape of you kan ik wel meerdere keren achter elkaar luisteren. Het liedje was origineel bedoelt voor Rihanna, maar Ed besloot uiteindelijk om hem zelf uit te brengen.

Ik heb deze tag gemaakt. Wil je hem nu ook invullen, dat mag! Vermeld wel even het linkje van dit bericht in jouw tag!

Bij welke liedjes moet jij ergens aan denken? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge