Follow:
Lifestyle Personal

Zo word je super zeker van jezelf!

zelfverzekerd zelf zeker

Vroeger, op de basisschool was ik een heel verlegen meisje. Ik was super onzeker en daarom durfde ik nooit echt volledig mezelf te zijn bij mensen. Tien jaar later, ben ik opeens een heel ander mens. Ik ben super zeker van mezelf en ook heel trots. Er zijn een paar kleine dingetjes in het leven die je kunt doen om al een stuk steviger in je schoenen te staan! Dus hierbij mijn tips die ik in de afgelopen jaren heb geleerd.

  1. Maak jezelf trots

Het is een stuk moeilijker om zelfverzekerd van jezelf te zijn, als je niet eens in jezelf geloofd. Zoek daarom iets om te doen, waar je trots op kan zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld bloggen en sporten! Ik heb super trots op mezelf dat ik deze dingen zo goed doe, dus daar wordt ik trots en zelfzekerder van! Je hoeft jezelf echt niet tegenover andere te bewijzen, wat commentaar krijg je toch wel! Dus beter commentaar krijgen terwijl je het goed doet in het leven, dan terwijl je niks aan het uitvoeren bent!

  1. De wereld is jouw catwalk

Stel je voor dat de wereld jouw catwalk is. De hele modeshow is ontworpen door jou. Draag daarom altijd de kleding waar jij je goed in voelt. Dat je in de spiegel kijkt en denkt: je ziet er geweldig uit! Doe een beetje make-up op, of juist niet, het is maar wat jij leuk vindt staan. Als je niet in staat ben om iets leuks aan te trekken (door werkkleding bijvoorbeeld), trek dan onder je kleding een super mooi lingerie setje aan. Zelfzekerheid gegarandeerd! Zorg ook dat je loopt alsof je op een catwalk loopt. Kin omhoog, zelfverzekerd en een beetje met je binnen schudden. Want slenteren op een catwalk doen we niet!

  1. Behandel andere zoals je zelf ook behandelt wilt worden

Veel mensen worden onzeker door de mening van andere mensen. Als dit bij jou het geval is, weet je hoe vreselijk dat voelt. Je kan niet volledig jezelf zijn, omdat je wordt teruggehouden. Omdat je weet hoe vervelend dit is, zorg dan ook gewoon dat je andere niet hetzelfde gaat laat voelen. Behandel mensen altijd met respect, ook al zijn ze nog zo vreselijk. Je verlagen naar het zo’n niveau, laat jou zelf echt niet beter voelen! Je staat boven alle negativiteit. Wees gewoon de beste versie van jezelf, help mensen zonder dat ze erom vragen! Laat de karma puntjes maar binnenstromen.

  1. Omring jezelf met mensen die je leven een stukje beter maken.

Als je het gevoel hebt dat je onzeker wordt van de meningen van andere mensen, zorg dan gewoon dat je zulke mensen vermijd in het leven. Hoe geweldig en cool ze ook zijn, als jij onzeker van ze wordt, zijn deze mensen enorm giftig. Ga in plaats daarvan alleen nog met mensen om die houden van wie je bent. Meestal zijn dit je familie en je beste vrienden of je geliefde! Zij laten jou nooit in de steek, dus jij moet ze ook nooit in de steek laten omdat je indruk wilt maken op een giftig persoon. Ik heb zelf een vriendengroep waar ik super veel van hou en het leven zoveel meer gezelligheid geven!

  1. Pak problemen aan bij de oorzaak!

Bekijk het leven eens even goed? Waarom ben jij zo onzeker over jezelf? Is het omdat je jezelf niet mooi vind, of omdat andere zeggen dat je niet goed genoeg bent? Bekijk je onzekerheid even van een afstandje en probeer het probleem aan te pakken bij de oorzaak. Praat er met mensen over, misschien zelfs een professional. Ik was altijd onzeker over mijn mening. En wat deed ik: ik schreef mijn mening op en zo kon ik mijn mening toch uiten op een manier dat niemand er commentaar op kon geven. Ik schreef zoveel, dat ik veel zekerder werd van mezelf. Ik leerde zo goed te schrijven, dat ik uiteindelijk zelfs besloot om schrijver te worden. And look at me now: ik ben super zeker over mijn mening en vindt het geweldig als mensen mijn geschreven stukken lezen! Zoals jij nu!

De enige die wat aan je onzekerheid kan doen, ben jij! Good luck ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge