Follow:
Lifestyle

Hoe ik mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar schrijf:

Goede voornemens

Fijne feestdagen iedereen! Oud&Nieuw staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat ik mijn goede voornemens ga maken. Omdat je bij het nieuwe jaar weer een frisse start hebt, zet de meeste mensen doelen voor het komende jaar! Ik zeg je uit hoe je deze doelen makkelijk opschrijft, haalbaar maakt en ook daadwerkelijk gaat halen! You can do it!

Brainstorm

Pak een papiertje en schrijf alles wat in je opkomt op. Wat zou je willen verbeteren aan jezelf of je leven? Misschien ben je niet tevreden met je gewicht? Schrijf het op! Ben je niet tevreden met je persoonlijke leven! Schrijf het op! Zijn er dingen die je meer zou willen doen, of juist minder? Je schrijft dus simpelweg alles op! Het hoeft niet netjes of geordend, dit is je kladblaadje.

Als je dat hebt gedaan, en al je problemen op papier staan. Moet er een soort patroon ontstaan. Als je wilt afvallen, kan een doel zijn: meer sporten, gezonder eten of zelfs professionele hulp zoeken. Bedenk voor elk probleem wat een oplossing zou kunnen zijn.

brainstormen goede voornemens

Begin met een hoofdcategorie

Als je een beetje weet wat je doelen zijn, is het tijd om deze op te schrijven. Dit doen we door is te kijken welke categorieën we allemaal hebben. Wil je meer sporten volgend jaar? Dan is je hoofdcategorie sport, en zo voort! Bedenk voor elk doel/probleem/oplossing een categorie. Dit is handig om bepaalde doelen in dezelfde categorie te houden, en een overzicht te krijgen.

Hoofdcategorie brainstormen goede voornemens

Schrijf je doelen onder de categorieën

Sommige categorieën zullen maar 1 doel hebben, andere meerdere. Maak het jezelf zo moeilijk als je wilt, maar bedenk wel wat haalbaar is. Ik wil bijvoorbeeld meer gericht sporten volgend jaar, dit valt onder de categorie sport. Ik weet dat ik in een jaar geen bodybuilder kan worden, dus daarom hou ik het bij gericht sporten! Ik wil ook vaker aan mijn blog werken, beter mijn best doen op school en meer leren via het Internet, dit hoort voor mij allemaal in de categorie productiviteit! Wanneer je alle doelen van de hoofdcategorie hebt gehaald, weet je dat je op dat gebied goed verbeterd bent in het jaar!

Doelen brainstormen goede voornemens

Onder je doelen, beschrijf je hoe je deze gaat halen

Als je als doel hebt: beter je best doen op school, kan je dit bereiken op verschillende manieren. Bedenk dus een soort kleine subdoelen, die je helpen om dichter bij je hoofddoel te komen. Je zou bijvoorbeeld naar elke les kunnen gaan, altijd aantekeningen maken of 2 weken van tevoren beginnen met leren voor een toets! Langzamerhand kan je al deze mini-doeltjes afvinken, en heb je doel gehaald! Deze kleine doeltjes moeten dus ook wel haalbaar zijn! Schrijf niet op: Meer quality time met vrienden, maar wees specifieker: Spontane lunch-/koffiedates met beste vrienden, minimaal 1 x per week! Zo zijn je doelen sneller haalbaar.

Subdoelen brainstormen goede voornemens

Herinner jezelf aan je doelen!

Als je je goede voornemens bij elkaar verzameld hebt, maak je er een mooi geheel van! Misschien ben je wel heel creatief met knutselen, schrijven of op de computer. Zorg dat je er een mooi werkje van maakt, zodat als je naar je goede voornemens kijk, je trots bent en de doelen graag terugleest. Hang of bewaar ze dan op een plek waar je ze vaak ziet. Zo kan je ze niet meer vergeten. Ik hang ze bijvoorbeeld aan mijn slaapkamer deur, zodat ik elke keer als ik deze deur doorloop, oog in oog kom te staan met mijn goede voornemens.

goede voornemens

Laat in de reacties jouw goede voornemens voor 2018 achter! Wie weet breng je nog iemand op ideeën! ♥

 

 

 

 

Related:

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply de zinkende surfer

  Ik vind dit wel een goede methode die je hebt bedacht. Ik ga het eens uitproberen en dan in een level 10 cirkel zetten.

  30 december 2017 at 10:02
  • Reply Iris

   Goed idee! De level 10 cirkel is super handig om je vooruitgang bij te houden!

   30 december 2017 at 11:23
 • Reply Party Love

  Wat een goede methoden! Elk jaar stel ik weer goede voornemens voor mezelf op, maar komt het er niet van. Ik begin het nieuwe jaar altijd met een leuk feestje en vrij snel daarna moet ik weer aan het werk. Volgend jaar ga ik jouw methoden gebruiken.

  Met vriendelijke groet,

  Anne
  Party Love onlangs geplaatst…Gender Reveal Kinder Confetti Kanon Blauw 15CMMy Profile

  19 juli 2022 at 11:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge