Follow:
Personal

Mijn stage bij: Koffie Lovers!

Stage Koffie Lovers opleiding MIC HVA

Sinds 4 weken loop ik stage bij een koffie bedrijfje in Noordwijkerhout genaamd Koffie Lovers. Ik doe deze stage voor mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam! Tijdens deze stage houd ik de social media van het bedrijf bij! Ik leg jullie vandaag uit hoe ik bij deze stage kwam en wat ik ervan vind! 

Mijn opleiding

Ik volg dus de opleiding MIC op de HVA. Op deze opleiding leer je alles over media, content en communiceren. Je zou kunnen zeggen dat mijn leven als blogger super goed bij deze stage hoort. In jaar 2 kon ik een richting/specialisatie kiezen. Ik koos voor digitale media. Deze specialisatie bereid je voor op de online media. Je leert niet alleen content te schrijven, maar ook bijvoorbeeld filmpjes bewerken en apps te ontwerpen. Omdat ik deze richting heb gekozen, vond ik het toepasselijk om ergens de digitale media bij te houden. De stage was ook in jaar 2, duurt 10 weken lang en ik moet 40 uur in de week aanwezig zijn.

Stage Koffie Lovers opleiding MIC HVA

Hoe kwam ik op mijn stage?

Ik was eindeloos aan het zoeken voor mijn stage. Eerst wilde ik bij een populaire blog stage lopen, maar na 1 x afgewezen te zijn en 1x aangenomen, bedacht ik me toch dat ik dan te veel werk op me nam. Ik heb al een blog en het is zelfs daarvoor soms al moeilijk om inspiratie te krijgen. Daarom koos ik voor de social media kant. Ik stuurde meerder online marketing bureau’s een berichtje, maar niemand leek op zoek te zijn in een gemotiveerde MIC leerling. Toen kwam ik op een vacaturebank (stageplaza) waar veel stages werden aangeboden door kleine bedrijfjes, besloot ik het daar eens te proberen. Ik stuurde een paar stages die aangaven een geldvergoeding te bieden een berichtje, omdat ik naast die 40 uur heel weinig kon gaan werken. 1 van hun reageerde: Koffie Lovers. De eigenaar van het bedrijf belde me op en vroeg of ik een kopje koffie met hem wilde komen drinken en dat heb ik toen gedaan!

koffie lovers stage

Mijn stage

Koffie Lovers is een klein bedrijfje. Rik, de eigenaar, werkt hier dagelijks om verse koffie te branden voor horeca en kantoor. Zijn familie en een paar stagaires komen hem daarbij helpen. Een andere stagair bouwt aan een nieuwe website, die ik voor hem ga vullen met sprakelende content. Ik leer niet alleen veel over het runnen van een klein bedrijf, maar ook over koffie en het branden daarvan. Ook had Koffie Lovers nog geen account op sociale media aangemaakt, waardoor het bedrijf nog niet heel bekend was. Ik ga daarom Rik helpen met het opzetten van deze accounts. Na het doen van onderzoek, weet ik hoe ik dit het beste aan kan pakken. Ik heb foto’s en filmpjes van het bedrijf gemaakt, en ben nu klaar om de knallende content te schrijven. Vorige week is onze eerste post op de kanalen gekomen, een leuk kort filmpje over hoe koffie gebrand wordt. Want wist je dat koffiebonen eerst groen zijn? Je kan ons nu volgen op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn!

Volg jij Koffie Lovers al op social media? ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge