Follow:
Beauty

How to: snel je make-up stash schoonmaken!

make-up stash opruimen zwart wit

We bewaren allemaal onze make-up op een speciaal plekje. Sommige bewaren de goodies in een doosje, andere in een toilettas en ik bewaar ze in een laatje. Maar deze bewaarplekken hebben 1 ding gemeen: soms je make-up stash gewoon schoongemaakt worden. Al die make-up resten zijn niet goed voor de hygiëne, want al die viezigheid smeer jij op je gezicht!

Ik bewaar mijn make-up stash dus in een laatje, deze heb ik onderverdeeld in doosjes, zodat ik producten bij elkaar kan leggen die bij elkaar horen. Ik heb bijvoorbeeld een doosje met kwastjes en een doosje met mascara & wenkbrauw spullen. Deze doosjes heb ik zelf gemaakt! Door mijn laatje op te meten wist ik precies hoeveel doosjes ik nodig had. Je hoeft alleen een doosje te vouwen uit een stukje karton en deze te beplakken met folie. De folie zorgt ervoor dat je de doosjes makkelijk af kan nemen. Heb je geen laatjes, doosjes of folie? Dat maakt niet uit, je kan de bewaarplek van je make-up alsnog makkelijk schoonmaken met de manier die ik hieronder beschrijf!

Voor het schoonmaken

Mijn make-up ligt helemaal door elkaar. Overal zit foundation of glitter op en er liggen zelfs haartjes tussen die tijdens het make-uppen in het laatje zijn gevallen. Kortom: Het is tijd voor een schoonmaak! Als ik mijn make-up heb geordend ben ik altijd veel sneller klaar in de ochtend, dan wanneer ik steeds mijn make-up kwijt ben. Ook wil je je stash zo schoon mogelijk houden om onzuiverheden te voorkomen.

How to

Ik begin met al mijn make-up uit het laatje te halen. Ik doe ze het liefst in een grote doos. Als mijn laatje helemaal leeg is, haal ik er een doekje doorheen. Ik gebruik een make-up doekje, die je ook voor je gezicht gebruikt. Alle doosjes maak ik onder en boven schoon. Vergeet ook niet de buitenkant van je laatje of toilettas, want daar zit je ook met je foundation-vingers aan! Ik stop pas met schoonmaken, wanneer alle make-up vlekjes weg zijn, ook al moet ik nog zo hard boenen. Echt zeep gebruik ik niet, omdat mijn doosjes van karton dat niet aankunnen.

Daarna ga ik verder met de grote doos met make-up, waar alle make-up uit mijn laatje in zit. Ik pak er 1 voor 1 een product uit. Deze neem ik af met (alweer) een make-up doekje. Ook de binnenkant maak ik schoon, en het product zelf ook. Bij poeders tik ik bijvoorbeeld even het losse poeder in de prullenbak of dep ik hem af met het make-up doekje. Zo maak ik alles van top tot teen schoon. Als ik klaar ben met 1 product leg ik hem op de juiste plek.

Als laatst maak ik mijn kwasten schoon, maar dit hoor je vaker te doen. Ik probeer mijn kwasten wekelijks schoon te maken, omdat er anders te veel resten in blijven hangen. Zeker bij een foundation kwast of Beauty Blender kan er veel narigheid in blijven zitten. Het schoonmaken doe ik door ze te wassen met handwarm water. De kwasten smeer ik dan in met zeep. Kies een zeep die jij prettig vind. Ik gebruik normale handzeep, maar sommige mensen kiezen voor een speciale zeep voor make-up kwasten of zeep voor de gevoelige huid. Daarna spoel ik de zeep grondig uit, totdat het water wat van de kwasten afkomt helder is. Als alle borstels schoon zijn, laat ik ze drogen aan de lucht op een handoekje. Föhnen doe ik nooit, omdat de synthetische haartjes niet tegen de hitte kunnen (je zou eventueel wel met koude lucht kunnen föhnen).

Na de grote schoonmaak!

Foila! Je make-up stash is schoon. Alle producten zijn weer zo goed als nieuw en zorgen niet meer voor onzuiverheden! Je doosjes, laatje of je toilettas zijn weer toonbaar en je kwasten klaar om je gezicht weer mooi te maken. Ik heb zelfs wat make-up weggegooid die ik niet meer gebruikte.

Hoe vaak maken jullie je make-up stash schoon?

 

 

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge