Follow:
Beauty Review

Review: FREEDOM Naked Mattes Lipstick Collection

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks

Ik liep vorige week tegen een setje met matte lipsticks aan in de Kruidvat. Dit setje wat voor €5,99 te koop en daarom kon ik hem niet laten liggen. De lipsticks zijn van het merk FREEDOM, wat ik al kende van de site van Boozyshop. Ik testte de lipstick voor jullie uit en dit waren de resultaten:

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks verpakking

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks ingrediënten

FREEDOM Naked Mattes Collection lipstick

Verpakking

De lipsticks komen in een doosje, met daarin 5 naked (nude) matte lipsticks. Op het doosje staat goed uitgelegd welke kleuren je aanschaft en welke ingrediënten er in de lippenstift zitten. De lippenstift zelf ziet er simpel uit en is gemaakt van een glimmend goedkoop plastic. Maar ik oordeel het product nog niet aan zijn kaft! Om elke lipstick zit plastic geseald, wat ik erg fijn vind, want zo kan niemand ze al aanraken van te voren. Wel jammer was dat er geen testertjes bij zaten, dus van te voren kon je niet testen welke kleuren je kocht en hoe ze je zouden gaan staan. Daarom laat ik jullie het hieronder zien.

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticksFREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks swatchesFREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks

Swatches

Toen ik de lipsticks uit de verpakking haalde, ben ik ze eerst gaan swatchen op mijn arm.  V.l.n.r. Real is een erg bruine nude kleur. Truth is een hele lichte nude kleur, met een oranje ondertoon. Raw is ook een hele lichte nude kleur, maar iets meer roze dan Truth. Naked is een lichtroze lipstick en dus helemaal niet zo nude. En als laatste swatchte ik Protect, wat een iets donkerdere nude kleur is, met een roze ondertoon zoals Raw. Dus in totaal heb je twee hele lichte nude kleurtjes (Real & Truth), een roze kleur (Naked) en twee donkere nude kleurtjes (Real & Protect).

Primark lipliner

Maar eerst: Lipliner

Voordat ik de lippenstift aanbreng, trek ik een lijntje om mijn lippen met lipliner. Ik heb er hier eentje van de Primark. Je trekt hiermee een lijntje om je lippen, zodat je liplijn wat rechter is. Meeste mensen hebben namelijk een liplijn die niet helemaal gelijk is, en lipliner trekt deze helemaal recht. Daarnaast zorgt lipliner ervoor dat je ze iets groter kan laten lijken en dat je lippenstift mooier aanbrengt. De truc is om een kleur lipliner te nemen die iets donkerder dan je eigen lipkleur is, zodat de lipliner niet er doorheen schijnt als je de nude lipstick aanbrengt. Ik breng de lipliner dus aan rondom mijn lippen, in mijn mondhoeken (om meer diepte te creëren) en als streepje over mijn onderlip (om ze groter te laten lijken).

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks - real

Pro Lipstick Naked – Seal

Deze kleur is super! Een echt nude kleurtje met een bruine ondertoon. Hij is niet te licht en niet te donker, juist heel subtiel. Deze lipstick zal heel mooi staan bij elke make-up look. Een hele wilde look of juist simpel, de lipstick past erbij! Wel denk ik dat hij te licht zou zijn voor mensen met een veel donkerdere huidskleur dan ik.

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks - truth

Pro Lipstick Naked – Truth

Deze kleur is zo mooi, maar wel heel licht. Ik denk dat hij alleen mooi zal staan bij mensen met een lichte huid, wat zonde is. De lipstick heeft een oranje/roze ondertoon, wat heel mooi is voor een nude lipstick. Ik zou deze lippenstift niet elke dag dragen, mede omdat hij zo licht is.

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks - raw

Pro Lipstick Naked – Raw

Ik vind Raw een beetje op de vorige (Truth) lijken, maar dan is hij wat meer roze. De kleur is ook heel licht, waardoor ik hem niet elke dag zou dragen en waardoor ik ook denk dat deze kleur niet geschikt is voor mensen met een donkere huid.

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks - naked

Pro Lipstick Naked – Naked

Deze kleur vind ik helemaal niet zo nude. De lipstick is erg roze, wel heel mooi, maar niet nude. Toch is het geen hele felle kleur roze, waardoor hij wel leuk zou staan bij vele make-up looks.

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks - protect

Pro Lipstick Naked – Protect

Deze lipstick heeft wel iets weg van Velvet Teddy van MAC. De lipstick is redelijk donker, maar daar hou ik wel van. De ondertoon neigt naar roze. Deze lipstick is echt mijn favoriet!

FREEDOM Naked Mattes Collection lipsticks

What about the quality?

De kwaliteit van de lipsticks is nog redelijk goed! Naast het feit dat de verpakking wat goedkoop lijkt, hebben de lipsticks een goede pigmentatie en voelen ze lekker hydraterend aan op de lippen. Matte lipsticks zijn meestal een beetje droog, maar dat hebben deze totaal niet. Wel vind ik dat de lipsticks niet helemaal mat opdrogen, ik zou het eerder een semi matte finish noemen. De lipstick is niet heel erg kiss-proof, maar tijdens het eten blijft hij wel redelijk goed zitten. Ik zou de lipstick wel meerdere malen op een dag aan moeten brengen, maar voor dat geld (€5,99 per 5) vind ik dat niet erg.

Conclusie!

Zoek je een goedkope manier om een paar lipstickjes aan te schaffen, dan zal ik je dit setje zeker aanraden. Het is super leuk om met de kleurtjes te experimenteren. De kleuren Truth en Raw zijn in mijn ogen te licht voor dagelijks gebruik. De kleuren Seal en Protect zijn perfect voor dagelijks gebruik en Naked is mooi voor nette gelegenheden. Wel ben ik van mening, dat je dit setje beter niet aan kan schaffen als je een donkere huid hebt. Bij mij staan de lipstick nog maar net mooi, maar bij donkerdere huidskleuren zullen ze erg licht uitvallen. Dit setje is voor mensen die een pale skin hebben, helaas.. Als je opzoek bent naar een hoge kwaliteit lipstick die je elke dag wil dragen, die urenlang blijft zitten en ook nog eens mega mat is? Dan raad ik je aan om een high-end lipstick aan te schaffen, want met deze lipstick van FREEDOM zal je niet het gewenste resultaat krijgen. Mijn favoriete nude kleurtje is dan ook Velvet Teddy van MAC, deze is duur, maar ook zeker zijn geld waard.

Welke kleur was jullie favoriet? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge