Follow:
Lifestyle

Klaar met mijn eerste Bullet Journal!

Bullet Journal Iris Huijkman, studie Media, informatie & communicatie

Jullie hebben dit jaar misschien al een paar blogberichten van mij langs zien komen over mijn Bullet Journal. Ik kan nu met trots vertellen dat ik mijn eerste jaar Bullet Journaling af heb gemaakt! Hoe ik het vond? Dat kan je hier lezen.

Voordelen

Het leukste aan mijn bullet journal is dat ik al mijn lijstjes, trackers en belangrijke data op 1 plek had. De doelen die ik heb gemaakt voor mijn leven staan in dit boekje, maar ook al mijn huiswerk, blog to-do lists en werktijden. Ook als ik een bonnetje moest bewaren kon ik die in mijn bullet journal stoppen, of boodschappenlijstjes. Alles zat op 1 plek, waardoor ik niets kwijtraakte en super veel kon onthouden! Ik kon ook heel goed mijn creatieve ei kwijt in mijn bullet journal. Elke pagina kon ik zelf ontwerpen en elke layout kon ik zelf aanpassen. Als ik meer ruimte nodig had, kon ik dat gemakkelijk maken, en dat kan niet met een standaard agenda! Het hele boekje straalde ‘mij’ uit en daar was ik trots op.

Nadelen

Het grootste nadeel was dat ik niet ver vooruit kan plannen. Ik moest namelijk een pagina eerst maken, voordat ik er belangrijke data in kon zetten. Ik had wel een pagina met belangrijke data waarvoor ik nog een bladzijde moest maken, maar daar keek ik weinig naar. Ook maakte ik wel eens foutjes en dat vond ik vreselijk, want ik deed zo mijn best op dit boekje. Lange verhalen en andere brainstormsessies had ik ook geen ruimte voor, daar gebruikte ik een andere journal/dagboek voor!

Conclusie

Hoe leuk ik mijn bullet journal ook vond, ik heb er niet voor gekozen om een nieuwe te beginnen. Het kost me teveel tijd en ik kan niet ver vooruit plannen. Met school is het gewoon handig om snel alle belangrijke data al in mijn agenda te zetten, dat kon ik niet echt met mijn bullet journal. Toen dacht ik: als ik toch alleen maar naar weekplanningen kijk, kan ik net zo goed een normale agenda kopen. Dus ik kocht een agenda, waarin ik ook ruimte heb om notities te maken! Zo passen al mijn to-do list en andere trackers allemaal in mijn agenda. Wil je weten welke geweldige agenda dit is? Hier lees je meer over in mijn volgende blog!

Hebben jullie liever een bullet journal of een agenda? ♥

 

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge