Follow:
Lifestyle Personal

Toerist in eigen land: Amersfoort 

Amersfoort foto collage stad Iris Hotel de Tabaksplant liefde

Afgelopen weekend heb ik een nachtje in een hotel in Amersfoort geslapen. Ik kreeg voor mijn verjaardag een Momento Giftbox met daarin een overnachting! Super leuk, want zelf zou ik nooit een hotel in Nederland boeken. 

Amersfoort foto collage Hotel de tabaksplant stad Iris

Ik ben samen met mijn vriend gegaan, want het cadeau was ook voor ons samen. Zaterdagochtend om 10:15 vertrokken we vanaf Aalsmeer en om 11:50 kwamen we aan op station Amersfoort. Het centrum lag op 10 minuten lopen afstand. We hebben even koffie gedronken en door de winkelstraat gewandeld . Ook zijn we nog even langs de muur van Amersfoort gelopen. Om 14:00 mochten we ons ‘hotel de Tabaksplant‘ in, helaas was de kamer nog niet klaar. We dumpten onze tassen en zijn daarna nog gaan winkelen in de stad. Veel kochten we niet, maar we genoten van Amersfoort.

We dronken wijn, karamel milkshakes en aten nacho’s. Toen het begon te onweren zijn we naar onze kamer gegaan, wat een schattig zolderkamertje was. Het hotel had een hele leuke binnentuin, waar ook foto’s gemaakt moesten worden. We hebben op onze kamer een burger restaurant uitgezocht, die we bezocht hebben toen het weer droog was. Het restaurant heette lekker burgerlijk en ik haalde natuurlijk een vegetarische burger! We kregen zelfs nog een gratis drankje, omdat we onze tafel wel wilde delen met mensen die nog geen plek hadden. Na ons avondeten hebben we wijn gehaald met wat borrelhapjes en hebben we er een romantische avond van gemaakt op de hotelkamer.

Amersfoort foto collage stad schildpad liefde

De dag erna konden we heerlijk ontbijten in het hotel. Bram is helaas geen ontbijt persoon, maar ik kan altijd super veel opeten in de ochtend. We konden uitchecken, maar mochten onze zware tassen nog achterlaten zodat we daar niet mee hoefde te slepen. We hebben deze dag wel goed gewinkeld en wijn gedronken. Om 15:00 hebben we onze tassen opgehaald en zijn we naar de stad Utrecht vertrokken, daar hebben we nog wat winkels bekeken. Het plan was om daar nog wat te eten in de avond, maar dat plan is uiteindelijk niet doorgegaan. Dus ik at thuis lekker met mijn mama op Moederdag!

Zijn jullie wel eens in Amersfoort geweest? ♥

Polaroid foto binnentuin 'Hotel de Tabaksplant'

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge