Follow:
Personal

Wintersportvakantie 2016

Voor het eerst was ik niet in Nederland tijdens oud en nieuw, maar in Oostenrijk! Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Toch bleek het super leuk te zijn om het Nieuwjaar hier in te gaan! Echt een aanrader.

We vertrokken in de nacht van 30 december op 31 december. De reis legde we af met de auto en dat duurde zo’n 8 uur. Toen we aankwamen had het nog niet gesneeuwd. De piste was van nep sneeuw gemaakt. We verbleven in het hotel:  Gerloserhof, wat in Gerlos ligt. Gerlos zelf ligt in het Tirol gebergte. In dit hotel ontbeten we elke dag, en kregen we ook avondeten.

iris en saar in oostenrijk gerlosOud en nieuw in Oostenrijk was heel knus. Iedereen uit het dorp stond op dezelfde weg, de enige weg. Wij stonden bij de club CIN CIN. Om twaalf uur kwam het mooiste vuurwerk in de lucht. Bijna geen knallers, maar veel siervuurwerk. CIN CIN was ook de plek in Gerlos waar je lekker kon après-skiën. Deze club sloot helaas wel al om 23:00, maar daarna kon je door feesten in de Country Club. De Country Club zat er tegenover, in een kelder.iris en bram op ski's in gerlos

De eerste twee dagen ben ik gaan snowboarden. Op dag 1 was ik al gelijk van de zwarte piste afgegaan, maar dat was niet zo slim. Ik viel heel hard op mijn knieën. Mijn knieën werden helemaal blauw en ik had niet veel zin meer om te snowboarden. De tweede dag heb ik het nog even geprobeerd, maar de berg was te glad en ik was te onervaren. Ik besloot mijn snowboard om te ruilen voor ski’s. Ik had al zeker 6 jaar niet geskied, dus ik had wel een lesje nodig. Ik pikte het snel op. Skiën ging me beter af dan boarden.

Midden op de skipiste zat Seppi’s, een cafe waar je een lekker drankje kon halen of een hapje eten. Gelukkig werd er ook hele goede muziek gedraaid, dus het was heerlijk om daar even bij te komen.

Ik ben helaas maar 3 keer uitgeweest in Gerlos. Dat kwam omdat het skiën echt heel vermoeiend was. Op het eind van de dag was ik doodop. Ik heb er geen spijt van. Ik kwam natuurlijk voor het mooie wintersporten en uit gaan kan ik thuis ook nog wel doen!

De eerste 3 dagen waren zonnig, maar op dag 3 kwam ook de echte sneeuw. De 2 dagen erna waren alleen maar sneeuw. Het werd veel kouder op de berg en het was ook heel mistig. De laatste dag kwam de zon weer terug, maar de kou bleef. Het was zo’n -18 graden op de berg.

De nacht dat we weggingen was het zo’n -25 graden geworden. Dat kon onze auto helaas niet aan. We zaten vast, samen met nog veel meer mensen in Oostenrijk. De dieselinjectoren waren helaas bevroren, dus we hadden een garage nodig die de auto op zou warmen. Na 9 uur wachten startte de auto pas weer op. Eindelijk naar huis! We hadden geen file, omdat we zo laat weggingen, maar wel slecht weer. De reis duurde zo’n 10 uur. 

Wat hebben jullie gedaan met Oud en Nieuw? ♥

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Irina

  Zo te zien heb je een leuke vakantie gehad ^^

  11 januari 2017 at 10:58
  • Reply admin

   Ja zeker! Jij ook?

   11 januari 2017 at 13:11

  Leave a Reply

  CommentLuv badge