Follow:
DIY

DIY kalligrafie

Calligraphy of kalligrafie (schoonschrift) is de kunst van het schrijven van sierlijke letters. Je maakt van elke letter een soort kunstwerkje. Zo kan je de titels in je schrift of bijvoorbeeld in je agenda heel wat opleuken. Ik zal jullie kort uitleggen hoe je gemakkelijk en snel gekalligrafeerde letters op papier krijgt

scn_0001

Je begint met het schrijven van je woord. Het mooist is als je dit aan elkaar schrijft, zoals je op de basisschool deed. Zet de letters niet te dicht op elkaar!

scn_0002-kopie

scn_0002Bij kalligrafie zijn de lijnen naar beneden dikgedrukt en de lijnen naar boven blijven dun. Ga voor jezelf dus even na, waar je je pen naar beneden haalde. Maak een nieuwe lijn naast de lijnen die naar beneden gaan.

scn_0003

Zie je de kalligrafie al tevoorschijn komen? Je hoeft nu alleen nog de lege ruimtes in te kleuren. Klaar is kees! Hartstikke leuk voor op een kaart of briefje.

Is het jou al gelukt?

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge