Follow:
Muziek

Mijn all-time muziek Top 10!

Sommige liedjes blijven gewoon altijd leuk, of je ze nou vaak achter elkaar luistert, of af en toe weer opnieuw hoort. Er zijn liedjes waar ik al sinds mijn jeugd de songtekst van ken. Sommige liedjes leggen precies mijn muziek-smaak vast, en andere mijn ritmegevoel. Ook al vond ik het best moeilijk om er 10 uit te kiezen, hier is mijn lijst!

10. Im yours (door: Jason Mraz)

Dit liedje ken ik letterlijk al sinds groep 8 van de basisschool. Ik weet nog dat mijn lerares toen vroeg wat onze lievelings-liedjes waren en ik en mijn crush (toentertijd) zeiden toevallig allebei hetzelfde liedje. Ik leerde toen via YouTube de lyrics uit mijn hoofd, zodat ik een beetje indruk op hem kon maken. Alleen was ik deze jongen al snel weer vergeten, maar de lyrics ken ik nu nog steeds.muzieknootje

9I took the night (remix) (door: Chelley / Alvaro)

Dit liedje is zo slecht dat hij leuk is. Het is een super simpel house liedje, die mijn beste vriendin en ik zo vaak achter elkaar draaide totdat we hem helemaal uit ons hoofd kenden! We wisten elk deuntje mee te zingen & neuriën. Dit liedje werd geluisterd voordat we “uit” gingen als 13-jarige, in de stromende regen op de fiets, en op elke andere plek mogelijk. Gelukkig zijn we een beetje over deze slechte muzieksmaak heen gegroeid, maar dit liedje blijven we altijd onthouden.

8. Wine slow (door: Gyptian)

Dit liedje is zo rustig en romantisch. Als ik het terug hoor krijg ik altijd zo’n verliefd gevoel in mijn lichaam. Mijn moeder haat dit liedje waarschijnlijk, omdat het ook mijn wekker was elke dag. Ik vond het altijd zo fijn om hiermee wakker te worden en liet hem dan op vol-volume doorspelen.

7. Sure thing (door: Miguel)

Normaal zou ik nooit echt naar R&B luisteren, maar voor dit liedje maak ik wel een uitzondering! Dit liedje is namelijk echt het ultieme liefdesliedje.  Iedereen zou zo over zijn liefje moeten denken.

6. Bloom (remix) (door: Odesza / lane 8)

Door dit liedje leerde ik Odesza kennen! Ik vond ze zo vreselijk goed dat ik gelijk meer liedjes van ze ging luisteren. En kreeg toen zelfs tickets van mijn moeder om ze te gaan zien, toen ze in Nederland waren! Odesza blijft ook altijd leuk. Luister ook eens de liedjes: “Say my name”, “Sun Models” en “Something about you (remix)”.

muzieknootje5. Faded (door: ZHU)

Faded van ZHU heeft zo’n heerlijke diepe muziek drop, waar ik echt heel erg van hou. Maar weinig mensen gebruiken alleen maar lage tonen wanneer de beat op zijn hoogtepunt komt. Toen ik dit liedje hoorde moest ik hem wel op mijn tijdlijn zetten en voor ik het wist luisterde mijn hele school naar dit liedje!

4. Latch (door: Disclosure / Sam Smith)

Toen ik een betere muzieksmaak aan het ontwikkelen was, is dit een van de eerste liedjes geweest die ik op mijn telefoon gezet had. Ik wist gewoon dat het klaar moest zijn met de drukke ordinaire muziek. Latch had ik al een paar keer op de radio gehoord. Door wie was dat leuke liedje nou gemaakt? Shazam hielp mij het liedje te herkennen en binnen no-time wist ik dat Disclosure en Sam Smith erachter zaten. Ik hoorde daarna nog veel meer liedjes van Disclosure en ben er naar een concert van geweest! Luister ook eens: “Bang that”, ” White Noise” en  “Jaded”.

3. Violet nights (door: Vato Gonzales & Mucky)

Dit liedje kwam ook langs toen ik mijn muziek op shuffle zette. Dit ik wat ik erover zei:

“Ik word zo blij van dit deuntje, nog steeds. Ik krijg een soort van adrenaline kick als ik naar dit liedje luister en ik heb geen idee waarom. Misschien is dit gewoon mijn nummer? Het liedje gaat over de kleur zwart, best raar vergeleken de titel.”

2. Up All Night (Drop fix) (Door: Nadastrom / Rico Moombah!)

Ik ken dit liedje al zo lang! Vroeger heb ik uren gezocht naar de juiste remix ervan, want het origineel was vreselijk goed, maar niet helemaal mijn smaak. Ik was toen helemaal gek van Moombahton. Ik had dit liedje al een tijdje niet meer gehoord, totdat mijn goede vriend Rutger hem aanklikte op mijn telefoon. We waren allebei weer helemaal in de ban van dit liedje.

1. Never be like you (door: Flume / Kai)muzieknootje

Door de muziek van Flume is mijn muzieksmaak de afgelopen tijd wéér veranderd. Ik heb nog steeds geen idee hoe deze muziek zou moeten heten, maar ik vind het geweldig. Het verbaast me nog dat ik überhaupt liedjes kan vinden die zo goed zijn als de muziek van Flume. Weet iemand hoe ik deze muziek-stijl kan noemen? Helaas heb ik Flume nog nooit van dichtbij kunnen bewonderen, want de tickets van hun tour waren al snel uitverkocht.


Innerbloom (Remix) (door: RÜFÜS / RÜFÜS DU SOL / What So Not)

Dit is mijn allernieuwste lievelingsliedje. Ik heb hem al eens vaker in een blog van mij staan, dus ik denk dat jullie hem wel zullen herkennen. Dit liedje heeft, net als een ander liedje uit mijn lijst, een drop met alleen maar lage tonen. Geweldig! Ook de viool die eronder speelt klinkt super goed. Waren er maar meer liedjes zoals deze…♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge