Follow:
DIY Fashion

DIY: Brillenkoordje

Ik was tijdens een festival lekker aan het dansen met mijn zonnebril op mijn hoofd. Even helemaal los gaan, totdat mijn zonnebril opeens van mijn hoofd af vloog! Hij viel op de grond kapot en was niet meer te gebruiken. Daarom besloot ik maar weer een brillenkoordje om mijn brillen te gaan doen, zodat hij aan mijn nek kan hangen! Ze zien er ook nog eens heel leuk uit, een beetje vintage! Mijn koordje is erg saai, dus ik besloot er zelf een te maken!

☽ Wat ik gebruikt heb:

  • Een lange ketting die als koordje zou dienen. (50 cent bij een eurowinkel)
  • Een schaar en een tang!
  • De rubbertjes van een brillenkoordje (heb ik uiteindelijk niet hoeven gebruiken omdat mijn bril zelf al een plekje had waar ik mijn koord aan vast heb kunnen maken).
  • Een extra sluiting in de kleur van de ketting of twee extra ringen.

IMG_1018

Eerst heb ik de versiering van mijn ketting afgehaald, er hing namelijk een hangertje aan. Dat kan soms leuk zijn als backlace, maar ik ging voor een hele simpel koordje. Ik heb gemeten hoelang mijn koord zou moeten zijn, als ik mijn zonnebril om mijn nek zou dragen. Als de zonnebril op mijn borst hangt is het koordje ± 52 cm lang! Met een schaar knip je heel gemakkelijk de ketting in de juiste lengte, tenzij je een hele dikke ketting hebt.

IMG_1019

Wanneer je de sluiting er met een tang afhaalt en zorgt dat er aan beide uiteindes van het kettinkje een groter ringetje hangt, kan je deze ringetjes vastmaken aan de rubbertjes van een brillenkoordje! Je hebt er niet veel voor nodig en het is zo gedaan! Omdat mijn bril zelf een rondje had waar ik mijn koord aan vast kon maken, heb ik ervoor gekozen om de sluiting er aan te laten, en er aan de andere kant ook een vast te maken. Deze sluiting had ik van een oude ketting af gehaald! Met een sluiting aan elke kant van mijn ketting, maakte ik deze gemakkelijk vast aan mijn zonnebril! Klaar is kees!

IMG_1021

Hoe is jouw zelfgemaakte brillenkoordje eruit?♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge