Follow:
Beauty Feestjes

Zo zit je make-up zelfs na een feestje nog goed!

Festival make-up feestje

We kennen het allemaal, we gaan helemaal opgedoft naar een feestje en komen thuis alsof er een tsunami over ons gezicht heen is gespoeld. Het liefst blijven we er natuurlijk allemaal mooi uitzien, tot het moment dat we thuiskomen. Daarom geef ik jullie wat tips, over hoe je er niet mega verstrooid uit hoeft te zien en je make-up mooi kan blijven zitten.

1. Draag niet teveel make-up!

Om te beginnen, probeer minder make-up te dragen. Je hoeft niet gelijk naturel te gaan, maar bedenk wel: hoe meer make-up je op hebt, hoe groter de kans is dat het uitloopt! Foundation kan door zweten van je gezicht af lopen, mascara geeft vlekken en nep wimpers vallen af. Probeer het daarom zo minimaal mogelijk te houden. Draag alleen concealer over de plekken die het echt nodig hebben, draag een getinte moisturizer of poeder om wat kleur aan je gezicht te geven en laat die nepwimpers thuis! Hoe minder make-up jij draagt, hoe minder de schade aan het eind is. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen leuke make-up look kan maken! Je kan nog steeds alle glitters en kleuren gebruiken die je wilt, maar gebruik het minimaal! Een natuurlijke make up-look houdt het veel langer vol dan een full glam look!

Review BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (4)

2. Gebruik een goede primer en setting spray

Een primer laat je make-up op je huid plakken, en een setting spray zorgt er ook voor dat je make up langer blijft zitten. Zie het als een base en topcoat die je ook bij het lakken van je nagels gebruikt. Ik gebruik een primer die past bij mijn huid, want ik heb namelijk een vette huid. Een hydraterende primer is daarom niks voor mij. Ik heb liever een primer die zorgt dat mijn huid niet vet wordt en dat mijn poriën minder zichtbaar zijn. Op het moment gebruik ik de Becca Ever-matte primer samen met de primer water van smashbox. Als setting spray gebruik ik een spray die bij mijn make-up look hoort. Ik ga meestal voor een matte make-up look en daarom neem ik ook een matterende setting spray van NYX. Vroeger gebruikte ik ook wel eens haarspray als setting spray om mijn make-up op zijn plaats te houden, maar dit is alleen voor noodgevallen (als je geen setting spray bij de hand hebt), want het is niet zo goed voor je huid! Een brow gel zorgt ervoor dat je wenkbrauwen goed in model blijven zitten! Ik gebruik de transparante brow gel van l’oréal!

3. Blotting paper is your best friend

Als je blotting paper nog niet kent, zou ik maar heel snel gaan opzoeken waar je dit kan kopen! Blotting Paper haalt het vet van je gezicht af, zonder je make up van je gezicht af te halen. Dus als jij keihard staat te dansen en je helemaal bezweet raakt, betekent dat niet dat je makeup daar de dupe van hoeft te zijn. Na het dansen dep je gewoon zo’n blotting papiertje over je gezicht heen en voilà, je make up look is nog steeds intact. Als je je blotting paper vergeten bent, kan je ook een wc papiertje gebruiken, deze neemt echter wel meer make-up in zich op dan een blotting paper. Ik zou dus snel in deze papiertjes gaan investeren, want ze hoeven helemaal niet duur te zijn!

Blotting paper blog Primark

4. Neem make-up mee naar het feestje

Je hoeft natuurlijk echt niet je hele make up tas mee te nemen naar een festival, maar wel een paar essentiële producten. Als je make-up na een tijdje van je make up af is, is het fijn om deze opnieuw aan te brengen. Ik neem meestal alleen concealer, banana powder en een liquid lipstick mee. Zo kan ik mijn onzuiverheden wegwerken, mijn gezicht weer matte maken en mijn lippen weer laten stralen! Vergeet geen spiegeltje en lichtje (telefoon flashlight) mee te nemen, want soms kom je op plekken waar je niet de kans hebt om voor een goed belichte spiegel te gaan staan.

Wanneer is jullie volgende feestje? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge