Follow:
Beauty Review

Sephora Clay Mask uittesten!

Sephora Green Clay Mask Review

Omdat ik laatst in de Sephora in Parijs was, wilde ik graag een van hun producten uittesten. Het werd een Sephora Clay Mask. Ik koos voor een groen klei masker die mijn poriën zou moeten reinigen en kleiner zou moeten maken. Ik vertel jullie vandaag of het het waard is om een masker te halen van Sephora, als je er een keer langs komt!

Sephora clay mask green (2)

Sephora Clay Mask

Sephora heeft een hele lijn met verschillende kleimaskers, deze zitten allemaal in een soort slurp-zakje. Zo’n soort zakje waar als kind je slurpfruit in zat. De lijn bestaat uit maskers die geschikt zijn voor elk een ander huidtype met een ander huidprobleem. Ik koos voor het groene klei masker, omdat deze geschikt is voor mijn vette huid met vergrote poriën. De werking van de groene klei in mijn masker is: kalmeren en ontgiften. De maskers van de Sephora Clay Mask lijn kunnen ook als multi-maskers worden gebruikt, daarbij breng je meerdere maskers op verschillende delen van je gezicht aan. Ik gebruikte maar 1 masker en die bracht ik vooral op mijn probleemgebied aan.

Ingrediënten
Water, Kaolin, Talc, Steareth-2, Shea Butter, Fuller’s Earth, Hydrogenated Polyisobutene, Butylene Glycol, Stearic Acid, CI 77891 (Titanium Dioxide), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Steareth-21, Ethylhexyl Stearate, Luffa Cylindrica Fruit Powder, Phenoxyethanol, PPG-15 Stearyl Ether, Benzophenone-4, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Enantia Chlorantha Bark Extract, Fragrance, Ethylhexylglycerin, Benzyl Salicylate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Citric Acid, CI 77492 (Iron Oxides), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Oleanolic Acid, Denatonium Benzoate, CI 42090 (Blue 1), BHT, CI 19140 (Yellow 5), Tocopherol.

Sephora Green Clay Mask Review

Aanbrengen

Voordat ik de Sephora Clay mask aanbracht, waste ik mijn gezicht. Het masker moet je aanbrengen op een schone en droge huid. Ik bracht het kleimasker aan met een kwast (schone foundationkwast). Dan liet ik het masker er 15 – 30 minuten opzitten. Het masker droogt niet volledig op. Daarna was ik het Sephora Clay Mask van mijn gezicht met warm water (onder de douche) en gooide ik naderhand nog een beetje koud water in mijn gezicht om de poriën te sluiten.

Sephora Green Clay Mask Review

Review

Wanneer ik het masker aanbracht, merkte ik een super erge tintelend gevoel rond mijn neus, waar mijn poriën het grootst zijn. Ik schrok eerst nogal van dit gevoel, maar er was niets mis mee. Mijn huid werd niet rood of geïrriteerd, het was waarschijnlijk gewoon het masker dat zijn werk deed. Op de verpakking van de Sephora Clay Mask staat dat er 4 maskers in zitten, maar als je zuinig doet (dus alleen op probleemgebieden aanbrengt) kan je er veel meer uithalen. Het masker is erg fijn. Na een minuut is het tintelende gevoel weg. Het masker wordt ook niet hard, dus je kan nog gewoon met mensen praten. Wel moet je uitkijken dat je het masker nergens aan afsmeert. Het masker kan je gemakkelijk langer ophouden dan de aangegeven tijd. Als je het masker eraf wast, zie je duidelijk dat je poriën kleiner zijn geworden. Je huid voelt gezond aan. Het masker heeft geen matterende werking, wat meestal bij kleimaskers is. Ik raad het masker zeker aan! Alleen het tintelende gevoel kan vervelend zijn. Mensen met een zeer-gevoelige huid moeten even oppassen bij dit masker. Het masker kost €5,95 en is daarom het geld zeker waard! Leuk om eens te proberen als je langs de Sephora komt. Ik ben benieuwd naar de andere maskers van deze lijn!

Heb jij wel eens een Sephora Clay Mask uitgeprobeerd? Laat hieronder weten wat je ervan vond! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge