Follow:
Lifestyle Recepten

Healthy Smoothies, zo maak je ze gemakkelijk zelf

eet Smoothie Het feestje van Iris

Wie mij volgt op Instagram en Snapchat (@irsmrlsx) weet dat ik gek ben op smoothies. Ik heb namelijk zelf nooit zin om 2 of meer stukken fruit op een dag te eten en op deze manier kom ik altijd op een lekkere manier aan mijn vitamines. Een smoothie is een kleine gezonde fruitmaaltijd, die je gemakkelijk maakt met de blender.

Wat je moet weten:blender smoothies

Voor het maken van een smoothie heb je een blender nodig. Sommige blenders kunnen niet goed tegen ijs of bevroren fruit, dus let daar even op! Je bepaald zelf hoeveel je van elk ingrediënt toevoegt. Als je teveel hebt gemaakt, kun je je drankje nog ongeveer 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je een simpele smoothie, voer dan alleen stap 1 en 2  uit. Wil je een echte fruitmaaltijd die ook nog eens goed vult, rijk van smaak is en extra vitamines bevat, voer dan stap 3 t/m 5 ook uit!

Bij de supermarkt verkopen ze bevroren fruit en zelfs bevroren smoothie mixen, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over de  ingrediënten en je drankje is lekker koud!

Stap 1: Kies je fruit (of groente)smoothie ingredient stap 1 fruit

Elk soort fruit is lekker door een smoothie, dus pak wat je nog in huis hebt liggen! Je kan vers fruit of bevroren fruit door je drankje mixen. Ik koop vaak bevroren fruit bij de supermarkt, maar je kan het ook zelf invriezen. Sommige fruit en groenten passen niet heel goed bij elkaar, maar daar kom je vanzelf wel achter. Mijn favoriete en super makkelijke drankje is van banaan en sinaasappel.

Banaan, aardbei, framboos, sinaasappel, peer, appel, kiwi, mango, spinazie, avocado, rode bietjes, meloen en zo voort!

Stap 2: Kies een basissmoothie ingredient stap 2 vocht

Je moet vocht aan je smoothie toevoegen, anders mengt het niet goed in de blender en is het moeilijk te drinken. Hoe meer vocht je gekozen fruit bevat, des te minder vocht jij aan je drankje hoeft toe te voegen. Ik vind water altijd een beetje saai. Als je melk gebruikt wordt het een soort milkshake en met een fruitsapje wordt het een echte smoothie.

Melk (soja/kokos/amandel), water/kokoswater, fruitsap, koude groene thee, ijskoffie etc.

Stap 3: Kies een vullingsmoothie ingredient stap 3 dikker

Wil je je smoothie wat dikker maken? Kies dan ook nog een ingrediënt die je drankje tot een dikkere crème maakt. Ook zal dat je smoothie wat vullender maken, waardoor het meer op een maaltijd gaat lijken. Yoghurt en havermout zijn mijn favorieten, zo kun je een echte drinkyoghurt maken.

Yoghurt, havermout, ijsklontjes, ijs, pindakaas, kokos, chiazaad/andere zaden, noten etc.

Stap 4: Voeg een smaakje toesmoothie ingredient stap 4 smaak

Geef een boost aan de smaak van je smoothie door zoete of kruidige ingrediënten toe te voegen. Kaneel voegt bijvoorbeeld een heerlijke zoete smaak toe aan je drankje, zonder extra calorieën toe te voegen. Als je smoothie niet zoet genoeg is, kun je altijd nog een beetje stroop toevoegen, kies dan wel voor een gezonde variant: Honing, dadel of agave siroop.

Dadels, kaneel, stroop, suiker/stevia, vijgen, aroma, munt/basilicum, nootmuskaat, citroensap etc.

Stap 5: Voeg extra goede stoffen toesmoothie ingredient stap 5 extra vitamines

Breng je smoothie naar een hoger level door wat extra vitamines toe te voegen! Je smoothie is jouw dagelijkse bron van vitamines dus jij kiest welke vitamines je toevoegt. Als je proteïne poeder toevoegt kan het gebeuren dat je drankje erg wordt opgeklopt in de blender en wordt hij wel moeilijker om te drinken.

Proteine poeder, visolie, goji bessen/superfoods, bijenpollen, vitamine poeder, matcha/wheat grass, probiotica etc.

smoothies

Heb je smoothie over? Bewaar hem nog maximaal 1 dagje in de koelkast!

Welke ingrediënten zijn voor jou onmisbaar in een goede smoothie? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge