Follow:
Personal

Stemmen, dat deed ik vandaag, jij ook?

amsterdam allemaal gestemd?

Vandaag was de dag dat we in Nederland allemaal mochten stemmen. Ik als 19-jarige mocht deze keer ook voor het eerst het stemhokje in! Na een weekje research te hebben gedaan, heb ik kunnen stemmen op de partij die het meeste bij mij past.

Stemmen? Als je dat een jaar geleden tegen me had gezegd, dan zou mijn antwoord waarschijnlijk zijn: “mijn stem maakt toch niet veel uit.” Maar wat blijkt nu? Veel meer mensen, vooral jongeren hebben dat gezegd. Waardoor deze mensen allemaal geen stem meer hadden, terwijl ze wel degelijk een mening hebben. Ik ben super blij dat ze daar dit jaar campagne voor hebben gevoerd! Tim Hofman, dankjewel. Ik weet nu tenminste dat mijn stem wel degelijk wat waard is.

Ik ben dus echt heel blij dat we in een democratie leven, waar het volk een stem heeft. Niet elk land heeft het zo voor het kiezen. En natuurlijk staat de bevolking niet direct in contact met de politieke keuze, je stemt wel op de partij die het woord voor jou mag doen. Als hier iedereen in Nederland iets te zeggen had over de regering, dan zou het een enorme chaos zijn. Daarom representeren de zetels in de tweede kamer: de meningen van de burgers.

Dit was wel weer genoeg politiek voor mijn blog! Ik wilde gewoon even kwijt dat ik super trots ben op de mensen die hebben gestemd! En ook de nieuwe generatie: Je moet het zeker gaan doen, het is jouw toekomst!

Toch vraag ik me af: op wie zou koning Willy  gestemd hebben?

Stemmen, deed jij dat ook vandaag? Goedzo! ♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge