Follow:
Beauty Review

Urban Decay De-Slick Make-Up Setting Spray Review!

urban decay de-slick setting spray

Ongeveer 2 weken geleden heb ik de De-Slick Setting Spray van Urban Decay aangeschaft. Ik wilde hem al een tijdje proberen voor de oil-control, en deze keer was hij in de aanbieding. Ik heb hem kunnen uittesten en dit waren mijn bevindingen:

urban decay de-slick verpakking achterkant

Over de Urban Decay De-Slick Make-Up Setting Spray:

De setting spray zou moeten helpen tegen een vette huid. Het houd je huid onder controle en zorgt voor een matte finish. De spray kost ongeveer €26,- en is dus aan de dure kant. Setting spray breng je aan nadat je make-up op je gezicht zit, zodat het langer blijft zitten of minder snel wegvaagt. Als je het aanbrengt houd je het flesje 15 of meer centimeter van je gezicht af en spray je 2 tot 4 keer in een ‘X’ en ‘T’ vorm

Zonder: 

  • Ftalaten
  • parabenen
  • sulfaten

 

Aanbrengen:

Hieronder zie je een foto na het aanbrengen van mijn make-up. Ik heb foto’s in natuurlijk licht, binnen licht en met flitser gemaakt. Ik vind zelf dat de Urban Decay spray geen super matte finish heeft. Op de bovenste foto’s gebruikte ik poeder als eindproduct, op de onderste foto’s sprayde ik daaroverheen nog de setting spray. De spray aanbrengen vind ik zelf ook heerlijk, even wat verfrissing. Ik denkt zelfs dat je make-up er iets natuurlijker uit gaan zien na het gebruik van de spray. Verder merk ik weinig verschil na het aanbrengen. De spray is niet zwaar of dik op de huid. Wat ik wel vervelend vind is dat ik de spray ook over mijn niet-waterproof mascara heen moet spuiten.

Urban decay setting spray test before natuurlijk licht, binnen en flits

Na 8 uur:

Na een tijdje merkte ik wel goed verschil. De setting spray maakte mijn huid wel veel minder vet. Ook had ik het gevoel dat mijn make-up minder van mijn voorhoofd af liep. Wat ik wel merkte is dat de setting spray vooral vet van de warmte (warm weer of warme omgeving) tegenhield, maar wanneer ik een stressvolle dag had (op werk of op school) hield het mijn make-up minder goed vast. Mijn gezicht glimt veel meer na 8 uur zonder setting spray, vooral mijn t-zone reflecteert veel licht. Urban decay setting spray test after 8 uur natuurlijk licht, binnen en flits

Close-up na 8 uur:

Op de close-up is weinig te zien. Ik vind dat mijn make-up met de spray beter is blijven zitten. Vooral op de foto hierboven zag ik veel verschil.

Urban decay setting spray test after 8 uur closeup

Conclusie:

Ja, de spray van Urban Decay werkt! Het zorgt ervoor dat je huid langer matt blijft, zonder je huid uit te drogen. Wel ben ik van mening dat een goede primer veel meer wonderen kan doen tegen een vette huid dan een setting spray. Een spray ligt namelijk op je make-up en een primer op je huid. Na 8 uur moet je toch een beetje bij gaan poederen met de setting spray, maar dat was zonder setting spray al na 3 uur het geval.

Urban Decay De-slick Make-up Setting Spray is te koop in de Urban Decay Store, in de Kalverstraat bijvoorbeeld!

Heb jij hem al uitgeprobeerd? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge