Follow:
Recepten

5 x Warme Chocolademelk met Alcohol!

Binnen een paar weken werden de zomerjassen ingeruild voor de warme winterjassen. Het koudste seizoen staat voor de deur, en daar is niet iedereen even blij mee. Gelukkig hebben we met dit koude weer een excuus om extra veel warme chocolademelk te drinken. En niks warmt je meer op dan een warme kop choco met een extra scheutje drank erdoorheen, vandaar hier 5 recepten voor een alcoholische warme chocolademelk!

nix18TIP! We kennen natuurlijk allemaal de chocolademelk uit een pak of de warme melk met cacaopoeder, maar de lekkerste warme chocolademelk maak je met warme melk en smelt chocolade. Na het opwarmen van de melk, hoef je alleen maar wat van de smeltchocolade aan je drankje toe te voegen. Laat de opgewarmde melk de chocolade smelten, zo heb je de lekkerste warme chocolademelk. Ook lekker hierbij is zelfgemaakte slagroom!

5. After Eight Pepermunt Chocolademelk

20120202-six-ways-to-spike-your-hot-cocoa-04-thumb-625xauto-217112

Ik kan niet wachten om dit receptje eens te proberen! Na het opwarmen van de chocolademelk voeg je een scheutje pepermunt likeur aan je drankje toe! Na het roeren kun je je drankje nog afmaken met slagroom, cacaosnippers en een blaadje munt!

4. Tony Chocolonely Chocolademelk

skinny-salted-caramel-hot-chocolate-from-willcookforsmiles-com-hotcocoa-caramel-skinnydessert

Tony chocolonely heeft zijn eigen chocolademelk, maar wat is Tony zonder zijn smaak van gezouten karamel? Voeg aan je warme chocolademelk een scheut karamellikeur toe. Daarna spuiten we er wat slagroom overheen, die we bedekken met karamelsaus en wat zeezout!

3. Marshmallow Chocolademelk

cup-793x526

In America wordt chocolademelk vaak gedronken met s’mores, dat zijn mini marshmallows. De likeur die hierbij gebruikt wordt is Frangelico. Nadat je de likeur hebt gemengd met de warme chocolademelk, top je het drankje af met mini marshmallows. Met een beetje vuur kan je de marshmallows nog een beetje bruin roosteren. Eventueel nog af te toppen met koekkruimels en cacaosiroop.

2. Sinaasappel en Chocolade

orange-hot-chocolate-600-3-of-3

Chocolade en sinaasappel is een super lekkere combinatie. Voeg aan de warme chocolademelk een scheutje Grand Marnier of een ander sinaasappellikeur toe. Na het roeren mag er natuurlijk nog wat slagroom op. Als extra kan je er nog wat cacaosnippers en beetje van een geraspte sinaasappelschil overheen strooien.

1. Warme Chocolademelk met Rum

blog_post_02

Dit is toch wel een van de klassiekers. Je hoeft alleen maar de chocolademelk op te warmen en er daarna een scheutje bruine rum doorheen te gooien. Even roeren en je hebt een heerlijk drankje! Nog even aftoppen met slagroom & wat cacaosnippers/-poeder en klaar is kees!

Ik krijg het al warm, als ik ernaar kijk! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge