Follow:
Lifestyle

Minder vlees eten!

Mijn familie en vrienden weten al een tijdje dat ik eigenlijk geen vlees meer wil eten. Je zou dus kunnen zeggen dat ik vegetariër ben geworden, al ben ik nooit echt zo’n grote vleeseter geweest. Een volwassene heeft per dag ongeveer 150 gram eiwitrijke producten nodig en dit hoeft dus niet alleen maar vlees te zijn. Toch eten mensen veel meer dan nodig is.

Dierenvriend

De eerste reden waarom ik ging minderen in vlees was het feit dat ik vlees niet lekker genoeg vind om een dier voor dood te maken. Ik heb zelf twee katten thuis, en ik zou die voor geen goud op de barbecue willen zien. Mijn katten zijn hetzelfde als elk ander dier, ze hebben allemaal het recht om te leven. Koeien, varken en honden (etc.) zijn allemaal dieren die door de mens gegeten worden. Deze dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, zo nemen vleeseters het recht van leven van deze dieren af!

Sommige mensen zeggen dan tegen mij dat mensen gemaakt zijn om vlees te eten, al vanaf de tijd van de jagers en boeren. Toen ter tijd wisten mensen niet beter. Er werd een hert gevangen om later van te eten met het hele dorp. Tegenwoordig weten mensen dat ze niet zoveel vlees nodig hebben en toch blijven ze zoveel vlees eten! Iedereen op aarde begon zoveel vlees te eten dat we tekort komen aan koeien en varkens, want huisdieren die aten we niet. “Huisdieren geven we wel het recht om te leven” aldus de zogenaamde dierliefhebbers. Heel veel boerderijdieren werden omgebracht om voor ons een stukje vlees op tafel te krijgen. Er werden zoveel dieren doodgemaakt dat we in een snel tempo weer nieuwe dieren moesten krijgen. De nu-nog-levende koeien worden opzettelijk zwanger gemaakt. Kippen leven in een te kleine ruimte waar ze zo snel mogelijk eieren moeten leggen. Hoe meer kippen er in een kleine ruimte wonen, des te meer nieuwe kippen en eieren dit oplevert om weer op te eten! Als iedereen zou minderen met het eten van vlees, zouden we niet zoveel dieren op de wereld hoeven te brengen om vervolgens weer om te brengen!

Even nadenken de volgende keer dat je een stukje vlees eet, is dit het waard?♥

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge