Follow:
Feestjes Lifestyle Vlog

DGTL Barcelona: mijn eerste buitenlandse festival! 2019

Afgelopen week was ik aanwezig op mijn allereerste festival in het buitenland: DGTL Barcelona. Naast het festival kon ik ook nog een paar dagen heerlijk genieten van mijn vakantie in Barcelona zelf. Wat een geweldige ervaring! DGTL Barcelona had super goede techno, heerlijk weer en lag op fietsafstand van ons hotel af. Terugkijkend op die week, denk ik: waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?

DGTL Barcelona

Misschien herkennen jullie de naam DGTL wel, dat komt omdat deze organisatie meerdere internationale festivals organiseert. Zo heb je bijvoorbeeld een editie in Amsterdam-Nederland (waar ik dit jaar ook heen ben geweest), maar ook in Barcelona-Spanje, Tel Aviv-Israël, Madrid-Spanje en Bengaluru-India. DGTL was het eerste buitenlandse festival die ik meemaakte en daarom wist ik van te voren niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik kende het festival gelukkig wel al, dus ik wist hoe goed de techno zou zijn. Charlotte de Witte, Len Faki, Tale of Us, Jeff Mills (en meer) stonden op de line-up! Het festival in Barcelona duurde twee dagen, waarvan wij alleen de vrijdag gingen. Ook duurde het feest van 15.00 tot 3.00 uur, want we in Nederland niet gewend zijn. Ik sliep in een betaalbaar studentenhotel, wat enorm goed beviel (dichtbij het festival, zwembad op het dak, pingpongtafels en veel Nederlanders). Op de dag zelf besloten we om met de fiets naar het festival toe te gaan, want we kregen korting op de kosten van het huren daarvan, omdat we een kaartje voor DGTL hadden. Het was 15 minuten fietsen vanaf ons hotel. DGTL zelf heeft niet alleen goede techno, maar is ook een enorm duurzaam festival. Je krijgt een hard-cup (leuk souvenirtje), er zijn eco-toiletten en er wordt geen vlees geserveerd. Nog meer weten over het festival? Lees het gedetailleerde artikel die ik erover schreef op de website van Festival Lovers!

Wat heb ik verder gedaan op mijn Vakantie?

Ik ging natuurlijk niet alleen naar Barcelona voor DGTL, want in deze stad is zoveel meer te beleven. Barcelona ligt aan het strand, wat de stad perfect maakt voor een zonnig stedentripje. In totaal zijn we 6 dagen weggeweest, waarvan we 2 volle dagen op het strand hebben gelegen. Ik hou normaal niet van zand en de zee, maar het strand van Barcelona is heerlijk. Er staat een windje, je kan er bedjes huren en het water is helder. Ook de stad is super mooi. Er is een hoofdstraat, met allerlei winkels en restaurants. Ook zijn er genoeg parken waar je even lekker in kan chillen. Vooral park Güell is geweldig, dit mooie park ligt op een berg. Bij zonsondergang kan je hier heerlijk naar de skyline van Barcelona kijken. Je kan vanaf daar ook de Sagrada de Familia spotten, het ‘hoogtepunt’ van Barcelona. Er kunnen stepjes en fietsen gehuurd worden om een rondje te rijden door de stad, maar je kan ook gewoon simpel reizen met de metro of taxi. In Barcelona kun je ook heel lekker eten, veel vegetarisch en natuurlijk veel tapas. Een paar aanraders: Flax & Kale (vega lunch), Trópico (fruit & pannenkoeken lunch), Rossini (italiaans), Luigi Ristorante (italiaans), Carabella (mexicaanse drankjes & snacks). Uitgaan in Barcelona is ook geweldig, zo heb je een straatje aan het strand waar de meeste clubs zitten, zoals Pacha en Opium! Download de app Xceed om overal op de gastenlijst te komen, maar kom wel ruim op tijd, want iedereen kan op de gastenlijst staan en de rij is daarom enorm lang!

Beoordeling DGTL Barcelona: 8,4

Sfeer: 8,5  Locatie: 9
  Muziek: 8,5  Aankleding: 7
  Activiteiten: 7,5  Menu: 9
  Drukte/rijen: 8  Duurzaamheid: 10
  Weersverwachting: 9  Prijs: 7

Related:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Festival Lovers - Check hier jouw favoriete festival report!

    […] weekend ging ik naar Barcelona voor het techno festival: DGTL! Dit festival kende ik al, omdat ik ook naar de […]

    23 juni 2021 at 17:18
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge