Follow:
Feestjes

De foto’s van Latin Village Festival 2019!

Latin Village Festival 2019 Foto's

Latin Village festival is sinds 2005 gegroeid tot het grootste latin festival in Europa. Het festival bootst een stadje na, waar overal muziek is en elke inwoner danst. Een geweldige ervaring waar je volledig in meegesleept wordt. Latin-liefhebber of niet: iedereen zal hier verzekerd een geweldige dag hebben. En zo ook deze techno-chick! Ik legde voor jullie mijn ervaring, de sfeer, stages en de VIP area vast op foto.

Over Latin Village

Waarschijnlijk zal niet elke lezer Latin Village kennen, omdat mijn blog voornamelijk over techno muziek gaat. Maar ik sta graag open voor nieuwe dingen en bezoek graag allerlei soorten festivals, zodat ik ze met elkaar kan vergelijken. Zo ging ik dit jaar bijvoorbeeld ook voor het eerst naar een hardstyle festival (Defqon.1). Latin Village is met 20.000 bezoekers per dag het grootste latin festival in Europa. En omdat dit een memorabele 15e editie moest worden, hebben ze er dit jaar voor de eerste keer een weekender van gemaakt. Tijdens dit festival wordt je even meegenomen naar een stadje in Latijns-Amerika, waar elke inwoners danst en feest op de wereldse muziek. Niet alleen moderne dansmuziek wordt hier gedraaid, ook bands die bekend zijn in zuid-Amerika geven hier een live show. Het festival vindt plaats in Spaarnwoude, vlakbij de locatie van Awakenings.

Wat een geweldige sfeer!

Het aantal mensen wat stilstond op Latin Village festival was op één hand te tellen. De swingende muziek liet iedereen dansen. Ik ben gewend van techno dat mensen met hun handen en voeten bewegen (het bekende konijnendansje), maar op Latin Village werden de heupen flink geschud. Iedereen danste met elkaar en er werd zelfs salsa gedanst in het publiek. Nog nooit waren mensen zo erg met elkaar bezig op een festival. Het dorpelijke gevoel wat ik daar kreeg, herkende ik uit mijn eigen dorpje. Het was net alsof iedereen elkaar kende en plezier met elkaar kon maken. Het was mogelijk om een VIP ticket aan te schaffen, waarmee je bij een aantal VIP-areas kon komen. Natuurlijk konden we kans niet laten liggen. Op het deck werden we blij verrast met een glas prosecco, een fotomomentje, gratis oesters en een heerlijk (en droog) uitzicht over de stage! Op het terrein waren ook genoeg plaatsen gecreëerd waar Instagram waardige foto’s gemaakt konden worden, wat ik – als social media junkie – natuurlijk geweldig vond!

Hoe ervaarde ik de Latin muziek?

Als techno-liefhebber luisterde ik nooit eerder echt naar latin muziek. Ik wist ook niet zo goed hoe ik me moest voorbereiden op het festival, maar eenmaal daar ging alles vanzelf. Latin muziek is natuurlijk een breed begrip en daarom was er ook enorm veel keuze aan muziek op het evenement. Met 13 stages, kon je kiezen uit veel verschillende stijlen. Zo had je bijvoorbeeld een stage waar Salsa gedraaid werd, Moombahton, Dancehall, Elektronische Dans-muziek of Reggaeton. Bij veel stages waren ook live-optredens van o.a. Kizomba bands, Ronnie Flex, Frenna en Bizzey. Kortom, bij elke stage werd swingende en dansbare muziek gedraaid. Muziek waar je hart sneller van ging kloppen en je heupen automatisch mee gingen wiegen op de maat. Mijn favoriete stages waren de Mainstage (om de show & VIP deck) en de Reggaeton Hill stage (om de geweldige sfeer). Check hier de volledige line-up van zaterdag en zondag!

Mijn beoordeling: 7,7

Sfeer: 9  Locatie: 7
  Muziek: 7  Aankleding: 8
  Activiteiten: 9  Menu: 9
  Drukte/rijen: 9  Duurzaamheid: 6
  Weersverwachting: 6  Prijs: 7

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge