Follow:
Feestjes

Oranjebloesem festival: een drukke fotoblog!

Oranjebloesem Festival foto's druk blog ervaring review Olympisch stadion Amsterdam 2019

Vorig weekend was het 27 april 2019, wat betekent dat het Koningsdag was in Nederland! Ik werd dit jaar gevraagd om als pers langs te komen op het Oranjebloesem festival. Helaas regende het op deze mooie dag en zat ook niet alles mee. Wil je weten wat ik ervan vond en zien hoe het festival eruit zag? Lees dan verder!

Scrol even wat verder naar onder voor de uitleg van het festival & mijn beoordeling van het feest!

Oranjebloesem

Voorafgaand van het festival was ik erg opgewonden over het feest. Het concept van Oranjebloesem was dan ook misschien wat te mooi om waar te zijn. En misschien waren mijn verwachtingen wat hoog, aangezien de laatste keer dat ik naar een Koningsdag festival ben geweest ondertussen al twee jaar terug was. Het festival had twee thema kleuren: oranje en paars. Je kon dus ook paarse merchandise kopen, wat ik wel enorm cool vond (maar niet gekocht helaas). Ook was het festival bewust bezig met het schoonhouden van het festivalterrein: het Olympisch Stadion, want je kon je bekertjes recyclen. Helaas liep de organisatie op de dag zelf wat minder soepel. Rondom de locatie waren amper prullenbakken geplaatst, dus alle plastic flesjes – waar mensen alcohol in meenamen voor onderweg – werden op de grond gegooid.

De rij om binnen te komen was zo’n 200 meter lang. Ondertussen moest iedereen in de rij nodig plassen, helaas was er niet gelijk een wc-blok te vinden bij binnenkomst en moesten mensen rennen naar de de eerste wc, die pas bij een stage was. Hoe leuk de line-up ook was (denk aan: I hate Models, Shadow Child, Tom Trago & Charlotte de Witte), het was gewoon veel te druk op het terrein. Er was slechts 1 stage die beschut was tegen de wind en regen, waar ook gelijk de beste dj’s draaide. Je kan al raden dat deze stage overvol zat. Ik heb dus ver buiten deze warme tent gedanst, in de kou. Dus je kan begrijpen, dat ik vroegtijdig naar huis ben gegaan. Jammer, want ik had nog zoveel zin in dit festival. Ik hoop dat Oranjebloesem mijn ervaring mee zal nemen naar volgend jaar. Want het leuke concept, verdient ook een leuke uitvoering! Minder tickets verkopen, meer wc’s, meer bars en meer plekken om warm te worden bij slecht weer.

Beoordeling: 5,9

  Sfeer: 6  Locatie: 7
  Muziek: 8  Aankleding: 6
  Activiteiten: 4  Menu: 8,5
  Drukte/rijen: 2  Duurzaamheid: 9
  Aangepast aan weersverwachting: 4  Prijs: 5

Better luck next time, Oranjebloesem! ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge