Follow:
Feestjes Lifestyle

Hoe organiseer je een feestje?

feestje van iris en bram met jasmine savannah en simone

Zoals sommige van jullie al wisten, gaf ik vrijdag mijn verlaat verjaardagsfeestje samen met mijn vriend. Voorafgaand moesten er allerlei dingen geregeld worden. Dit was mijn checklist, die misschien eens van pas kan komen als je zelf en feestje geeft!

  1. Bedenk of je het alleen viert, of samen!

Wanneer je ervoor kiest om je feestje alleen te organiseren, heb je alle vrijheid om het in te richten zoals jij dat wilt! Maar als je je verjaardag viert met iemand die hetzelfde idee heeft voor een verjaardagsfeest, en een beetje dezelfde vriendengroep heeft, kan je het gemakkelijk samen vieren! Samen organiseren scheelt ook nog in de kosten, zo kan je die verdelen. Ik zou alleen niet je verjaardag vieren met iemand die niet dezelfde wensen en vrienden heeft als jou, dan kan er ruzie ontstaan. Ik koos er dus voor om het met mijn vriendje te vieren, maar iemand zoals je beste vriend(in) had ook goed gekund

  1. Kies een locatie

Wanneer je je feestje klein wilt vieren kan je het gemakkelijk thuis geven. Bij meer mensen wordt het moeilijk om je feestje thuis te vieren omdat er al snel overlast is, tenzij je in een alleenstaand huis woont. Misschien heb je vrienden die een plekje hebben waar je je feestje kan geven, zoals een schuur of een andere plek waar weinig overlast veroorzaakt kan worden. Woon je in een stad of hebben jouw vrienden niet zo’n plek? Dan kan er altijd gekeken worden naar het afhuren van een locatie! Dit kost meestal wel veel geld, maar als het de enige optie is dan is dat het zeker waard! Sommige mensen verhuren hun persoonlijke kroeg waarvoor ze geen vergunning hebben voor een kleine prijs, daar hebben mijn vriend en ik voor gekozen. Zijn wel moeilijk te vinden, dus vraag even goed rond! Als je ze niet kan vinden kan je altijd voor een iets grotere prijs een legale locatie afhuren, soms met catering erbij! Daar zijn er meestal wel veel van te vinden, zoals de lokale kroeg! Weed hierbij wel op tijd met reserveren!

  1. Kies een datum

Kies een datum die jou (en je medeorganisator) het beste uitkomt! Kijk daarna of er geen andere feestjes zijn op die datum, want misschien komen er dan een paar niet opdagen. Het is ook handig om te vragen hoe het zit met werk van je vrienden, want als je weet dat iedereen op zaterdag ochtend moet werken, is het misschien niet heel handig om je feestje op vrijdag avond te vieren!

  1. Uitnodigen

Geef je je feestje voor vrienden, familie of allebei? Wanneer je voor familie geeft zal dit een snel gemaakte lijst zijn, familie verandert niet snel. Vrienden kunnen nog weleens komen en gaan. Dus bedenkt goed wie je vrienden zijn! Nodig je alleen je allerbeste vrienden uit, en de mensen die je het meest spreekt, dan wordt het feestje al snel heel gezellig. Nodig je ook dat ene meisje uit van je werk waar je nooit mee praat en andere vage kennissen, dan zullen er een aantal mensen zijn waar niemand mee praat. Tenzij je de mensen uitnodigt die zij ook goed kennen!

Processed with VSCO with hb2 preset

Tip: Een feestje organiseren kan heel gemakkelijk via Facebook!

  1. Thema feestje?

Verkleden is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet iedereen heeft er zin in. Verkleden kan eigenlijk alleen tijdens feestdagen, zoals Valentijnsdag of Halloween. Daarnaast kan je nog kiezen voor een thema zoals: netjes, zomers, maskers, wit, enzovoort. Dat maakt de sfeer ook wat beter!

  1. Inkopen

Beter te veel als te weinig! Weet waar je gasten van houden, en koop daar genoeg van in. Niemand houdt ervan als het drinken op is, en ook iedereen heeft meestal wel zin in een hapje erbij. Zorg ook dat je plastic bekers koopt wanneer je alcohol schenkt, want glazen willen nog weleens sneuvelen. Zorg ook voor decoratie, zoals ballonnen en slingers. Het is handig om van tevoren op te schrijven wat je precies nodig hebt, en koop dat op tijd in! Als je bij de winkel aankomt en ze zijn plots dicht gegaan of ze missen een aantal producten, heb je altijd nog genoeg tijd om het op te lossen!

Tip: Een paar vochtige doekjes en extra wc-rollen doet niemand kwaad!

  1. Het feestje geven!!

Als je al het drinken alvast koud zet en de hapjes van tevoren klaarzet, hoef je op het feestje zelf alleen maar lol te maken! Wees een geweldige gastheer of -vrouw, vraag iemand om voor barman te spelen, of laat iedereen zelf zijn drankje pakken. Het is ook leuk om foto’s te maken op je feestje, dus een camera of fotograaf is niet te missen! Spelletjes en andere activiteiten zijn ook weleens leuk op een feestje, denk daar ook aan!

  1. Nazorg

Zorg dat je feestje ook weer opgeruimd wordt. Bedank de gasten voor hun komst, en stuur ze alle foto’s door. Het spreekt allemaal voor zich, maar je moet er wel wat tijd voor inplannen!

Tot op het volgende feestje!♥

 

 

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge