Follow:
Feestjes

10 tips om de beste afterparty te geven na een festival!

afterparty

Hoe leuk een festival of feest ook kan zijn, soms ben zijn jij en je vrienden na afloop nog niet helemaal klaar om naar bed te gaan. Het woord after(party) is dan ook een algemeen begrip in de partyscene. Tijdens een afterparty kan je nog even nagenieten van het festival. In deze blog leg ik uit hoe je de allerleukste afterparty kan geven!

1. Drink thee, sapjes & drankjes

Mijn favoriete drankje op een afterparty is thee en dan vooral rooibos thee met honing. Thee is niet alleen goed om jezelf weer te hydrateren na een nacht/dag lang dansen, maar het is ook mega lekker. Wil je moe worden? Drink dan kamille thee. Naast thee drink ik graag: melk, limonade, groene ice tea, vruchtensap of een sportdrankje! Sportdrankjes bevatten vaak ook vitamine, dat is mooi meegenomen. Sommige mensen drinken ook nog graag een biertje op de afterparty, maar daar moet je van houden. Zorg tenminste dat je wat in huis hebt!

2. Speel spelletjes!

Als iedereen moe is van het dansen, kan je de sfeer erin houden met spelletjes. Nee, geen moeilijke bordspellen of drankspelletjes. In plaats daarvan doen wij altijd het uitbeeldspel! Je hebt papier nodig, pennen en een grote bak. Zo werkt het: je scheurt de papiertjes in stukjes, iedereen krijgt 3 papiertjes (of meer) om iets op te schrijven wat gemakkelijk uit te beelden is in tweetallen. Alle papiertjes worden opgevouwen en in een bak gedaan en dan worden de tweetallen gemaakt. Om de beurt pakt een tweetal een kaartje uit de bak om uit de beelden. Als het nodig mag je even overleggen op de gang, maar daarna moet je het kaartje uitbeelden voor de rest van de groep. De groep moet dan raden wat ze uitbeelden. Het spel gaat niet om punten, maar is simpelweg gewoon om even te lachen met elkaar en niet volledig in te kakken!

Vrienden van mij doen ook graag stoelendans. Waarschijnlijk weten jullie al hoe dit werkt: je zet evenveel aantal stoelen neer als het aantal spelers wat er zijn. Een persoon doet niet mee, die bedient de muziek. Iedereen danst om de stoelen heen, als de muziek stopt moet iedereen zitten. De eerste ronde kan iedereen nog zitten, maar na elke ronde wordt er een stoel weggehaald. De muziek gaan weer aan, en iedereen mag weer dansen. Als de muziek uit gaat en jij hebt geen stoel om op te zitten, ben je uit het spel. Zo gaat het steeds door, tot er één stoel en een winnaar overblijft!

3. Een goede playlist & muziek box!

Vergeet ten eerste niet je box/speaker op te laden, want een leuk muziekje draaien op de afterparty is erg belangrijk! Iedereen zit nog lekker in de feestsfeer, dus laten we dat vooral niet bederven. Dans muziek is misschien een beetje te heftig voor een afterparty, dus ga voor een paar mellow deuntjes, die je oren lekker kunnen prikkelen. Ik heb zelf een afterparty playlist met hele fijne muziekjes voor na een (techno-)party. Deze tonen zijn niet tè snel en niet tè langzaam, maar gewoon heerlijk voor een chille afterparty! Oh en als iedereen een beetje down aan het inkakken is: zet dan even iets heel sfeervols op, zoals happy tunes of meezingers!

4. Wat gaan we eten?

Gezien het feit dat festival eten enorm duur is, hebben de meeste mensen honger na een feestje. Niet alles is lekker om te eten op een afterparty. Haal wat lekkers in huis om te snoepen: yogurt, fruit, chips met dip, komkommer, mini pizza’s, snoepjes, lolly’s of ijs! Er zijn ook dingen die je meestal kunt vermijden: brood, chocolade, noten en hele avondmaaltijden. Persoonlijk kan ik na een festival echt genieten van een bakje yogurt met aardbeien en suiker.

5. Verschoon je sokken / kleding

Na een festival kan je behoorlijk stinken, misschien naar zweet of misschien naar rook. Ik vind het altijd lekker om een nieuw paar sokken aan te doen, of zelfs een andere onderbroek. Zo voel ik me weer helemaal fris na zo’n feestje. Sommige mensen nemen ook hele nieuwe outfits mee, zoals een nieuw shirt of een joggingbroek.

6. Maak in je huis een chill area

Iedereen wil een comfortabel plekje om de zitten op een afterparty, het liefst een bank waar je oneindig diep in weg kan zakken. Het is vreselijk als je na een feestje op een houten stoel moet gaan zitten, zorg daarom dat je de ultieme chill area maakt in je huis. Haal de dekens uit de kast, haal desnoods wat kussens en matrassen van de slaapkamer. Zitzakken en hangmatten, alles om de meest comfortabele plekjes in je huis te creëren!

7. Ook gedacht aan een plek om te roken?

Aangezien de meerderheid van de mensen rookt op afterparties, is het handig om even van te voren te bedenken waar er gerookt gaat worden. Zorg voor een asbak, anders belanden de sigaretten misschien in je tuin. Een extra pakje sigaretten thuis hebben is ook soms wel handig, aangezien niet iedereen sigaretten over heeft na een feestje.

8. Zorg voor wat leuke gadgets!

Ga geen trippy filmpjes opzoeken op YouTube, want op een gegeven moment kijkt iedereen daarheen en zijn de gesprekken doodgevallen. Tv kijken met z’n allen is ook niet gezellig. In plaats daarvan kan je een leuke lava lamp neerzetten, een caleidoscoop bril neerleggen of een toroflux meenemen. Ook leuk: een kleine discobal met lichteffecten of een hoofdmassage spin. 

9. Verzorgingsproducten

Iedereen wilt tijdens de after wel eens labello van je lenen, of deodorant. Zorg dat je deze twee producten zeker in huis hebt. Zeep en wc papier zijn ook altijd erg gewild tijdens een toilet bezoek.

10. Haal altijd genoeg in huis!

Zorg dat de je ingrediënten die je nodig hebt voor een goede afterpary altijd ruim in huis hebt. Het is beter als je spullen overhoudt, dan dat je tekort komt. In de nacht hebben meestal weinig mensen zin om nog iets te gaan halen of regelen. En maak je er een echt feestje van, vergeet dan de ballonnen niet te halen!

TIP: Hoofdpijn tijdens een after? Vaak komt dit door vocht tekort. Probeer een beetje zout te eten (een paar korrels op je hand kan ook), in plaats van een aspirine. Medicijnen zijn vaak geen goede combinatie met alcohol en zout helpt jou om vocht beter vast te houden. Nog meer tips nodig om een festival dipje te overleven, check mijn andere blog!

Related:

Previous Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge