Follow:
Lifestyle

Mijn polaroid muur

Sinds een half jaar heb ik nu een polaroid camera! Mijn vriend en ik hadden hem samen gekocht, ook al staat hij nu alleen nog maar op mijn kamer. Ik vond polaroids altijd al leuk en interessant! Voor een leuk prijsje hebben we er toen een bij de HEMA gekocht. Zo vulde ik mijn polaroid muur aan!

foto polaroidWat zijn polaroids eigenlijk?

Een Polaroidcamera drukt als het ware direct na het maken van een foto het eindresultaat af! De zogenaamde ‘film’ waar de foto op komt te staan bevat chemicaliën die nodig zijn om de foto te ontwikkelen, en wanneer daar licht op valt gebeurt dat! De Camera die ik heb is een Fuijifilm instax mini 8 in de kleur zwart, geen camera van het merk polaroid dus. Het is een heel erg simpele camera en ook erg gemakkelijk in gebruik! Het enige wat nodig is zijn de batterijen en de film! Wanneer je hem aan zet, zal hij zelf bereken welke stand je moet gebruiken! Wanneer het zonnig is buiten gebruik je een andere stand dan wanneer het bewolkt is bijvoorbeeld. Als je hem op de juiste stand hebt gezet, kan je gelijk een foto gaan maken.

Wanneer de foto gemaakt is komt er aan de bovenkant een wit kaartje uit, hier komt de foto op te staan! Die zie je niet gelijk, omdat de chemicaliën nog zijn werk moeten doen. Na 5 minuten heb je een geweldige foto, ongeveer zo groot als een creditcard!foto polaroid 3

De camera heb ik gekocht bij de HEMA voor €65! Niet iets wat je zó even koopt, maar het zeker wel waard! De film kan je ook bij de HEMA kopen voor €15 per 20 foto’s. Dat is met €0,75 per foto het grootste nadeel. Hierdoor moet je goed nadenken over de foto en zal je hem minder snel mee op stap nemen. Maar ik verzeker je dat de foto’s dan ook extra speciaal worden, als je dan eindelijk gemaakt hebt!

 

 

polieMijn muur

IMG_0713Al voordat ik een polaroidcamera had, hingen er al ‘polaroids’ aan de muur, die had ik zelf geknipt en geplakt zodat ze erop zouden lijken. Ik was er best tevreden mee, totdat mijn eerste echte polaroid foto er tussen kwam te hangen. Deze foto had ik laten maken op Strafwerk festival. Ik was gelijk verliefd! De kwaliteit van deze polaroid sprong er echt uit vergeleken met de nep polaroids op mijn muur. De komende weken heb ik alleen maar onderzoek gedaan naar camera’s. Bram, mijn vriendje, werd gek van me. Ik moest en zou een polaroid camera hebben! Daarom hebben bram en ik er een gekocht omdat we die datum 1,5 een relatie hadden! Het perfecte cadeau!foto polaroid 4

Sindsdien heb ik mijn best gedaan om de mooiste momenten vast te leggen! En elke keer als ik naar de foto’s kijk ben ik weer even terug in dat moment. De foto’s zijn dan wel mini, maar hebben een grote betekenis. Hopelijk heb ik er binnenkort zoveel dat ik mijn nep polaroids eraf kan halen, die bovendien ook veel sneller lelijk worden dan echte! Een jaar geleden ongeveer heb ik ze erop gehangen, maar ze zijn nu veel meer roze gekleurd door de zon. De echte polaroids zijn ongeveer 10 jaar houdbaar, dat komt omdat ze langzaam door blijven ontwikkelen. Na een tijdje zie je de foto niet meer.

Ook aan mijn muur hangen de foto’s die op Thuishaven in het foto hokje zijn gemaakt! Nog een reden waarom ik zoveel van het Thuishaven festival houd! Je krijg elke keer dat je in het hokje gaat 2×3 foto’s. Ik heb er zoveel mooie herinneringen aan, die moesten wel aan mijn muur!

 

Hoe zijn jullie muren versierd? ♥

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge